Koningspark en Japanse Tuin Shin Kai Tei

Koningspark en Japanse Tuin Shin Kai Tei

Hoofdthemas

Tussen de Koninginnelaan, de Koningin Astridlaan, de Venetiaanse Gaanderijen en de terreinen van de voormalige Koninklijke Villa vind je het Koningspark. Het park was voor 1974 de privétuin van de Koninklijke Chalets van Leopold II en later van de Koninklijke Villa. In die tijd was het park volledig ommuurd, zodat er geen inkijk was. In 2001 werd een nieuwe omheining (een metalen vlechtwand) geplaatst, waarlangs je het park kan binnenkijken.

De Japanse tuin in hart van het Koningspark heet Shin Kai Tei. Shin betekent ‘diep, diepzinnig, geleerd’. Het verwijst naar de rijke geschiedenis en staat voor traditie. Shin staat tevens symbool voor de rijke geschiedenis van de plaats waar de tuin gecreëerd werd: de terreinen van de koninklijke villa. Kai betekent ‘zee, oceaan’. Tei betekent ‘tuin’, maar ook ‘heiligdom'. De vijver in de vorm van een schildpad vormt het hart van de tuin.

Download hier de folder met meer uitleg over de Japanse Tuin1,8 Mb(pdf)

Japanse Tuin

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.