Koop Lokaal

Sinds 2018 worden over heel Vlaanderen tal van activiteiten op poten gezet om lekkers van lokale producenten aan te prijzen. Ook in Oostende is al een tijdje vanalles aan het bewegen. Ontdekte je al de korte-ketenproducenten in de Oostendse regio? Wil je op verkenning langs de boerderijen in de regio Oostende? Neem dan zeker een kijkje op de korteketenkaart. En wist je dat je de onze hoeves kan bekijken via de stadshoeveroute:een fietstocht (30 km) en wandeltocht (15 km) door het Oostendse platteland en langs Oostendse boerderijen. 

Waar kun je zoal terecht?

De Biopluktuin
Zelf een jaar lang zelf je groenten oogsten? Wordt dan lid van de Biopluktuin in de Tuinen van Stene.  Het is een gezond, duurzaam en eerlijk systeem. De keten is heel kort, verser kan niet. Je behoudt het maximum aan smaak en vitaminen. Je ervaart hoe alles groeit en bloeit, je leeft en eet met de seizoenen mee en je leert enkele vergeten groenten kennen en nieuwe smaken ontdekken. En als je wil, kan je de boer af en toe een handje komen helpen.  

Stuiverstraat 599
8400 Oostende
www.biopluktuin.be
pieter@biopluktuin.be 
0490 44 11 62

Streekproducten Deschildre
Streekproducten belevingswinkel op een unieke locatie. Productie van onze eigen streekproducten in open atelier maar ook verkopen van door de Vlaanderen en West-Vlaanderen erkende streekproducten. Proef een kopje koffie van West-Vlaanderen maar die van Antwerpen of drink een biertje uit verschil Vlaamse streken met een lekkere degustatiebord van zelf gemaakte charcuterie. 

Reserveer je Picknick bij Deschildre Streekproducten en geniet van de lokale lekkernijen in de duinen en op het strand. Alle verpakkingsmaterialen zijn ecologisch afbreekbaar. Basismanden kunnen uitgebreid worden naar specifieke smaken. 

Maritiem plein 2
8400 Oostende
059 70 25 20 - 0483 06 68 16
info@deschildre-streekproducten.be 
www.deschildre-streekproducten.be

Hoeve Nieuwenhove

In deze hoeve kan je verse melk, boter en karnemelk kopen. Ze doen ook nog steeds een huis-aan-huis ronde en leveren hun verse producten aan de Horeca in Oostende.

Gistelsesteenweg 609
8400 Oostende
Openingsuren
ma: 9.00 - 11.00 uur
wo: 9.00 - 11.00 uur
vr: 9.00 - 11.00 uur

Hoevewinkel ’t Buitenbeentje 
't Buitenbeentje biedt heerlijke producten aan, rechtstreeks van de boer én gekweekt met een hart.

Polderdijk 10
8400 Oostende
buitenbeentje@buitengoed.be

De Vistrap
Voor kraakverse  Noordzeevis en heerlijke grijze garnalen moet je op de vistrap zijn. ’s Nachts gevangen, en straks in jouw pan?

Visserskaai
8400 Oostende
www.visitoostende.be/nl/vistrap

Aroma-Koffie
Na een carrière in koffie kocht vader Marc Lams vijf jaar geleden zijn eigen koffiebranderij. De drie kinderen Floor, Waut en Sam stapten vol enthousiasme mee in het koffieverhaal. In heel wat horecazaken van de ruime kuststreek kan je genieten van hun verse en ambachtelijke koffie. Het familiebedrijf staat voor één merk en één smaak.

Nieuwpoortsesteenweg 288
8400 Oostende
059 80 99 23 - 0494 83 71 19
info@aroma-koffie.be 
www.aroma-koffie.be

De Kaashoeve
De Kaashoeve vervaardigt een assortiment kazen bereid van eigen verse hoevemelk: polderkaas (jong, belegen, oud), Krekekaas, Schorrebolletje, Oostends roodbolletje, Bon Vivant, Ostending, Troccadili, Magere kaas (zacht, hard) Brandnetelkaas, Paprikakaas, Bieslookkaas, Mosterdkaas, Schorreschimmel, Ensor-la rosiére. Kaasplanken, aperitiefschotels, kaasbuffetten, geschenkmandjes worden met plezier in elkaar gestoken. Verse melk, zelfbereide hoeveboter en karnemelk zijn eveneens te verkrijgen.

Dirk Vanhee, Linda Pollet
Gistelsesteenweg 612
8400 Oostende
T 059 70 39 63, 0495 89 42 51
F 059 70 39 63
dekaashoeve.oostende@telenet.be 

De Oesterput
Sinds 1995 worden er terug in België oesters gekweekt. Onze Oostendse oesters worden van klein zaadje gekweekt tot een volwaardige lekkernij die we tijdens de wintermaanden oogsten. Dankzij het voedingsrijke water in de spuikom en een goede opvolging krijg je een vlezige oester, zacht ziltig van smaak. De oesters worden aangeboden aan zowel de horeca, distributie sector als particuliere klanten.

Schietbaanstraat 86
8400 Oostende
059 33.08.73
info@aquacultuur.be 
www.aquacultuur.be

Délice nv
Na 10 jaar ervaring in de wereld van de patisserie startte Marc Hauspy zijn eigen chocoladezaak in 1976. Enkele jaren later vergezelde zijn vrouw Harolda hem en samen openden ze een nieuwe winkel en productieatelier in 1978. Vandaag is de chocolaterie Délice een goedgekende zaak met een hoge reputatie in België en het buitenland. Samen met een team professionele medewerkers garanderen wij een constant niveau van kwaliteit. De uitdaging voor onze toekomst is om innoverende en kwalitatief hoogstaande chocoladeproducten te maken zonder compromissen. Wij streven ernaar om relaties uit te bouwen op lange termijn met klanten wiens uitstraling wij een extra waarde willen geven.

Solvaylaan 16
8400 Oostende
059 33 97 27
anneleen@delicenv.be 
www.delice-chocolaterie.be

Hertenfinesse
De hertenboerderij 'Hertenfinesse' is gelegen nabij het stadsrandbos van Oostende, tussen het Zoute- en Keignaert natuurgebied met vlakbij de oude spoorwegberm 'Groene 62'. Deze boerderij werd opgericht in 2008 met als doel een evenwicht te vinden tussen landbouw en natuur.

Gistelsesteenweg 597
8400 Oostende
059 80 71 55
info@hertenfinesse.be 
www.hertenfinesse.be