Lezing Kris Berwouts - donderdag 22 april

Op donderdag 22 april om 20.00 uur is Kris Berwouts te gast in de bib. Hij stelt er zijn nieuwste boek Mijn leven als mushamuka voor tijdens een interview met Stella Nyanchama Okemwa. Volg hier de livestream. Heb je vragen? Stel ze in de chat rechts onderaan het scherm.

In ‘Mijn leven als mushamuka’ vertelt Kris Berwouts vanuit zijn ervaringen en werk over de jaren in Centraal-Afrika als betrokken buitenstaander. Het boek is geen autobiografie, maar een reeks artikels, herinneringen en verhalen van hoe hij in de dagelijkse realiteit staat met aandacht voor de menselijke relaties. 

Stella Nyanchama Okemwa gaat in gesprek met Kris over Mijn leven als mushamuka en zijn schetsen van Rwanda, Burundi en Congo. De rode draad is: hoe kan je je als progressieve mens inzetten voor Afrika, en omgaan met Afrikanen,  zonder betuttelend, arrogant of betweterig te zijn.

Over Kris Berwouts

Aangespoelde Oostenaar Kris Berwouts (°1963) studeerde Afrikaanse taalkunde en geschiedenis in Gent. Hij werkte 25 jaar voor verschillende Belgische en internationale ngo’s en bouwde een stevige reputatie op als kenner van Centraal-Afrika, gespecialiseerd in de vredes- en democratiseringsprocessen in de regio.

Nobelprijswinnaar Dr. Mukwege schreef hem:

‘Jij bent één van de erg weinigen die durft schrijven wat de mensen in Oost-Congo denken.’

Cultuurhistoricus David Van Reybrouck

'Kris Berwouts staat in binnen- en buitenland bekend als één van de best gedocumenteerde analisten van Centraal-Afrika. In dit boek neemt hij de lezer mee achter de coulissen van zijn werkzaamheden.’

Over Stella Nyanchama Okemwa


Deze lezing is een initiatief  van Oostende Mondiaal-Oostendse adviesraad voor internationale samenwerking i.s.m. Bibliotheek Oostende.

Stella Nyanchama Okemwa is een expert in de strijd tegen racisme en discriminatie. Momenteel is zij werkzaam als docent, consultant en coach bij Hand in Hand tegen Racisme. Een vzw die zich bezighoudt met vraagstukken op het gebied van racisme, discriminatie en gelijke rechten.JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.