Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee

Hoofdthemas

Beste ouders en leerlingen

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) worden verlengd, maar versoepeld. Voor het onderwijs betekent dat een gedeeltelijke heropstart, en dat is ook het geval in het Deeltijds Kunstonderwijs, zij het op latere datum.

Het spreekt vanzelf dat we bij de heropstart van de Kunstacademie aan Zee alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen willen naleven. De gezondheid en de veiligheid van leerlingen én leerkrachten staat voorop.

De heropstart zal in ieder geval gefaseerd gebeuren. Vanaf maandag 25 mei krijgen we de mogelijkheid om een aantal leerlingen terug op school te ontvangen, dit enkel en alleen voor één-op-één-onderwijs. In eerste instantie concentreren we ons op de leerlingen die willen doorstromen naar het hoger kunstonderwijs.

Vanaf 8 juni volgt een eventuele uitbreiding naar een beperkte groep leerlingen die naar school kan komen voor één-op-één-onderwijs.

Ondertussen blijft afstandsleren de norm en blijven leerkrachten en leerlingen digitaal in verbinding staan.

De plannen voor een concrete heropstart worden momenteel bestudeerd. Alle leerlingen die in aanmerking komen om in één van de verschillende fasen naar school te komen, zullen we de komende dagen en weken zelf contacteren.

Ondertussen blijven we beperkt telefonisch bereikbaar en ook via mail kunt u steeds bij ons terecht met vragen.

Hou het ondertussen veilig.

Peter Defurne
directeur Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee (KaZ)

In Oostende biedt de Kunstacademie aan Zee, kort KaZ, meerdere mogelijkheden binnen de beeldende en audiovisuele kunsten aan en dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassen. Er wordt vertrokken vanuit een sterk artistiek-pedagogisch project, waarbij naast de muzische competenties, veel aandacht geschonken wordt aan de eigenheid en de persoonlijke mogelijkheden van de leerling. Naast het educatieve wordt ook het sociale aspect en het belang van het samen beleven of beoefenen, niet onderschat. Door haar visie en invulling rond het gegeven 'kunstbeleving - kunstbeoefening', speelt de kunstacademie een belangrijke rol in de actieve cultuurparticipatie. Er zijn voor kinderen en jongeren naast algemene ateliers ook specifieke opties of medialabs mogelijk, voor volwassenen kun je kiezen voor een algemene initiatie, een opleiding tot beeldend kunstenaar of een specialisatietraject.

Er wordt steeds gezocht naar diverse mogelijkheden om deelname voor iedereen te bevorderen, door een breed en democratisch draagvlak te bieden aan een zeer divers publiek.  Ondertussen kan de Kunstacademie jaarlijks rekenen op het enthousiasme van bijna duizend geëngageerde leerlingen.

Contact

Openingsuren

Vandaag

Gesloten

Morgen

Gesloten
Alle openingsuren