Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee

Hoofdthemas

  Lessen geschorst vanaf maandag 29 maart tot aan de paasvakantie in het DKO

  Het Overlegcomité heeft op woensdag 24 maart beslist dat de lessen in de week vóór de paasvakantie geschorst worden in het lager en secundair onderwijs, het volwassenenonderwijs en het deeltijds kunstonderwijs.

  Omwille van deze richtlijn zijn we genoodzaakt om de Kunstacademie Aan Zee te sluiten van maandag 29 maart 2021 t.e.m. zaterdag 3 april 2021.

  Concreet betekent dit dat de lessen zowel fysiek als digitaal geschorst worden.

  In die week is het secretariaat telefonisch bereikbaar voor eventuele vragen. Ook via email blijven we bereikbaar.

  We voorzien voor alle duidelijkheid geen opvang op school.

  Aansluitend start de paasvakantie op zondag 4 april 2021 t.e.m. zondag 18 april en is er geen les in de Kunstacademie Aan Zee.

  We blijven de richtlijnen van de hogere overheden opvolgen. Uiteraard houden we iedereen op de hoogte via al onze digitale kanalen.

  We kijken er met het volledige KAZ team naar uit om vanaf 20 april terug leerlingen te mogen verwelkomen in onze ateliers.
  We wensen iedereen alvast een rustige en veilige paasvakantie.

  Dank alvast voor de medewerking en het vertrouwen,
  Hou het veilig en tot snel.

  In naam van het voltallige team,

  Rik Delrue                                                                             

  waarnemend directeur Kunstacademie aan Zee         

  Kunstacademie aan Zee (KaZ)

  In Oostende biedt de Kunstacademie aan Zee, kort KaZ, meerdere mogelijkheden binnen de beeldende en audiovisuele kunsten aan en dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassen. Er wordt vertrokken vanuit een sterk artistiek-pedagogisch project, waarbij naast de muzische competenties, veel aandacht geschonken wordt aan de eigenheid en de persoonlijke mogelijkheden van de leerling. Naast het educatieve wordt ook het sociale aspect en het belang van het samen beleven of beoefenen, niet onderschat. Door haar visie en invulling rond het gegeven 'kunstbeleving - kunstbeoefening', speelt de kunstacademie een belangrijke rol in de actieve cultuurparticipatie. Er zijn voor kinderen en jongeren naast algemene ateliers ook specifieke opties of medialabs mogelijk, voor volwassenen kun je kiezen voor een algemene initiatie, een opleiding tot beeldend kunstenaar of een specialisatietraject.

  Er wordt steeds gezocht naar diverse mogelijkheden om deelname voor iedereen te bevorderen, door een breed en democratisch draagvlak te bieden aan een zeer divers publiek.  Ondertussen kan de Kunstacademie jaarlijks rekenen op het enthousiasme van bijna duizend geëngageerde leerlingen.

  Contact

  Openingsuren

  Vandaag

  Gesloten

  Morgen

  Gesloten
  Alle openingsuren