Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee

Hoofdthemas

  Beste leerling,

  Beste ouder,

  Beste bezoeker,

  Zoals het hoort, maar ook met volle overtuiging, draait de Kunstacademie aan Zee momenteel op volle toeren. Alle leerlingen zitten weer volop in onze ateliers, ze creëren, discussiëren, presenteren ... en we kijken er naar uit om onze diverse processen en sterke resultaten op digitale platformen, maar ook (en bij voorkeur) op toonmomenten, bij samenwerkingen met onze cultuurpartners of via interventies in de stad met jullie te delen. We kijken er ook naar uit om binnenkort weer vrienden of bezoek te ontvangen en we plannen uiteraard diverse momenten naar de afronding van het academiejaar toe. Komt allemaal goed.

  Alle actuele info, details en praktische afspraken, zijn zoals steeds te vinden op deze website onder de rubriek 'nieuws'. Surf dus regelmatig naar onze pagina’s en blijf op de hoogte van onze activiteiten en ons aanbod. Spring ook gerust eens digitaal binnen via de expo pagina of onze facebook, en wil je automatisch op de hoogte blijven kun je intekenen op onze nieuwsbrief! Tot vlug alvast, het wordt ongetwijfeld boeiend.

  Met vriendelijke groeten en dank voor het vertrouwen,

  Peter Defurne

  Directeur Kunstacademie Aan Zee

  Kunstacademie aan Zee (KaZ)

  In Oostende biedt de Kunstacademie aan Zee, kort KaZ, meerdere mogelijkheden binnen de beeldende en audiovisuele kunsten aan en dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassen. Er wordt vertrokken vanuit een sterk artistiek-pedagogisch project, waarbij naast de muzische competenties, veel aandacht geschonken wordt aan de eigenheid en de persoonlijke mogelijkheden van de leerling. Naast het educatieve wordt ook het sociale aspect en het belang van het samen beleven of beoefenen, niet onderschat. Door haar visie en invulling rond het gegeven 'kunstbeleving - kunstbeoefening', speelt de kunstacademie een belangrijke rol in de actieve cultuurparticipatie. Er zijn voor kinderen en jongeren naast algemene ateliers ook specifieke opties of medialabs mogelijk, voor volwassenen kun je kiezen voor een algemene initiatie, een opleiding tot beeldend kunstenaar of een specialisatietraject.

  Er wordt steeds gezocht naar diverse mogelijkheden om deelname voor iedereen te bevorderen, door een breed en democratisch draagvlak te bieden aan een zeer divers publiek.  Ondertussen kan de Kunstacademie jaarlijks rekenen op het enthousiasme van bijna duizend geëngageerde leerlingen.

  Contact

  Openingsuren

  Vandaag

  GeslotenZomervakantie

  Morgen

  GeslotenZomervakantie

  De Kunstacademie aan Zee is steeds gesloten op maandag, tijdens alle schoolvakanties en op alle wettelijke feestdagen.

  Alle openingsuren