Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee

Hoofdthemas

  Beste leerling,

  Beste ouder,

  Beste bezoeker,

  Zoals het hoort, maar ook met volle overtuiging, draait de Kunstacademie aan Zee momenteel op volle toeren. Alle leerlingen zitten weer volop in onze ateliers, ze creëren, discussiëren, presenteren... en we kijken er naar uit om binnenkort terug onze diverse processen en sterke resultaten op vele momenten en platformen te mogen tonen.

  We zijn ook blij dat we opnieuw kunnen samenwerken met onze vele cultuurpartners, en dat we onze leerlingen op expo’s en interventies in de stad in de schijnwerpers kunnen zetten.

  Wij, als KAZ-team, kijken er naar uit om de diversiteit aan creatieve goesting te kunnen ondersteunen, om leerlingen verder wegwijs te maken binnen het artistieke en culturele speelveld en om hen te begeleiden in een zoektocht naar persoonlijke expressie in een fantasierijk landschap met een oneindigheid van beeldende mogelijkheden.

  Velen vonden via ons ondertussen de weg naar een hogere artistieke opleiding of ambiëren de overstap naar een professionele carrière, maar ook wie enkel gezond nieuwsgierig is of wie gewoon een brede creatieve honger heeft is bij ons welkom.

  Het wordt een spannend academiejaar!

  Vele ateliers stromen vol, maar we hebben hier en daar nog wel enkele plaatsen. Wie interesse heeft, kan steeds bij ons terecht voor informatie of advies, maar eind september sluiten we de inschrijving af. Als je twijfelt, spring zeker binnen, instappen is makkelijk en we ondersteunen overvloedig. We zijn een open huis.

  Alle actuele info, details en praktische afspraken, zijn zoals steeds te vinden op deze website onder de rubriek 'nieuws'. Surf dus regelmatig naar onze pagina’s en blijf op de hoogte van onze activiteiten en ons aanbod. Spring ook gerust eens digitaal binnen via de expo pagina of onze facebook, en wil je automatisch op de hoogte blijven kun je intekenen op onze nieuwsbrief! Tot vlug alvast, het wordt ongetwijfeld boeiend.

  Met vriendelijke groeten en dank voor het vertrouwen,

  Peter Defurne

  Directeur Kunstacademie Aan Zee

  Kunstacademie aan Zee (KaZ)

  In Oostende biedt de Kunstacademie aan Zee, kort KaZ, meerdere mogelijkheden binnen de beeldende en audiovisuele kunsten aan en dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassen. Er wordt vertrokken vanuit een sterk artistiek-pedagogisch project, waarbij naast de muzische competenties, veel aandacht geschonken wordt aan de eigenheid en de persoonlijke mogelijkheden van de leerling. Naast het educatieve wordt ook het sociale aspect en het belang van het samen beleven of beoefenen, niet onderschat. Door haar visie en invulling rond het gegeven 'kunstbeleving - kunstbeoefening', speelt de kunstacademie een belangrijke rol in de actieve cultuurparticipatie. Er zijn voor kinderen en jongeren naast algemene ateliers ook specifieke opties of medialabs mogelijk, voor volwassenen kun je kiezen voor een algemene initiatie, een opleiding tot beeldend kunstenaar of een specialisatietraject.

  Er wordt steeds gezocht naar diverse mogelijkheden om deelname voor iedereen te bevorderen, door een breed en democratisch draagvlak te bieden aan een zeer divers publiek.  Ondertussen kan de Kunstacademie jaarlijks rekenen op het enthousiasme van bijna duizend geëngageerde leerlingen.

  Contact

  Openingsuren

  Vandaag

  open van 13tot21.45uur

  Morgen

  open van 13tot21uur

  De Kunstacademie aan Zee is steeds gesloten op maandag, tijdens alle schoolvakanties en op alle wettelijke feestdagen.

  Alle openingsuren