Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee

Hoofdthemas

  Beste ouder, beste leerling, beste bezoeker,

  Omwille van bijkomende maatregelen is ook de Kunstacademie aan Zee nu overgeschakeld naar code rood.

  Voor de eerste en tweede graad verandert momenteel niets. We hebben ons vooral moeten aanpassen voor leerlingen vanaf 12 jaar. We doen nog steeds ons best om binnen de geldende richtlijnen iedereen zo lang en zo goed mogelijk te ondersteunen. Kunst en cultuur geven nu zeker zuurstof, ook DKO kan zo een stukje remedie zijn …

  Onze leerkrachten en medewerkers zijn goed voorbereid, zowel fysiek als digitaal zijn we er als Oostendse Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunst 100% klaar voor! We starten volgens de geldende richtlijnen, indien er nieuwe informatie beschikbaar is houden we uiteraard iedereen op de hoogte via onze digitale kanalen. Leerlingen krijgen alle nodige informatie, maar ook extra opdrachten, live sessies, tips en tricks … via hun individuele atelierwebsites of de KAZ classrooms. Aanwezigheid (ook voor ouders of derden) is voorlopig enkel op afspraak.

  Blijf voorzichtig, het is enkel samen en solidair dat we een beter perspectief kunnen bieden!

  Dank alvast voor de medewerking en het vertrouwen,

  hou het veilig en tot snel.

   

  In naam van het voltallige team,

  Peter Defurne

  directeur Kunstacademie aan Zee

  Kunstacademie aan Zee (KaZ)

  In Oostende biedt de Kunstacademie aan Zee, kort KaZ, meerdere mogelijkheden binnen de beeldende en audiovisuele kunsten aan en dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassen. Er wordt vertrokken vanuit een sterk artistiek-pedagogisch project, waarbij naast de muzische competenties, veel aandacht geschonken wordt aan de eigenheid en de persoonlijke mogelijkheden van de leerling. Naast het educatieve wordt ook het sociale aspect en het belang van het samen beleven of beoefenen, niet onderschat. Door haar visie en invulling rond het gegeven 'kunstbeleving - kunstbeoefening', speelt de kunstacademie een belangrijke rol in de actieve cultuurparticipatie. Er zijn voor kinderen en jongeren naast algemene ateliers ook specifieke opties of medialabs mogelijk, voor volwassenen kun je kiezen voor een algemene initiatie, een opleiding tot beeldend kunstenaar of een specialisatietraject.

  Er wordt steeds gezocht naar diverse mogelijkheden om deelname voor iedereen te bevorderen, door een breed en democratisch draagvlak te bieden aan een zeer divers publiek.  Ondertussen kan de Kunstacademie jaarlijks rekenen op het enthousiasme van bijna duizend geëngageerde leerlingen.

  Contact

  Openingsuren

  Vandaag

  open van 15tot21uur

  Morgen

  open van 9tot12.30uur
  Alle openingsuren