Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee

Hoofdthemas

  Update laatste richtlijnen buitenschoolse activiteiten in DKO 

  De verschillende Gemeenschappen van het land hebben in samenspraak met virologen een voorstel uitgewerkt over de buitenschoolse activiteiten. Dat voorstel voorziet maatregelen voor deze activiteiten van kinderen tot en met 12 jaar. Buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren mogen alleen nog plaatsvinden in groepjes van maximaal 10. Bovendien wordt een beperking van 1 activiteit per kind/jongere geadviseerd om te vermijden dat te veel bubbels zich met elkaar vermengen. Deze aanpassingen moeten er voor zorgen dat de scholen maximaal open kunnen blijven.

  In het deeltijds kunstonderwijs (DKO bestaan er al langer strenge protocollen die nauwgezet worden toegepast.  Daarom heeft minister Weyts samen met het brede onderwijsveld beslist om de maatregelen die nu gelden voor het DKO grotendeels te behouden.  

  De enige belangrijke wijziging is dat bij de -12-jarigen (1e en 2e graad) de groep beperkt wordt tot maximaal 10 leerlingen.

  Voor de leerlingen van de 3e graad (middelbaar) en de 4e graad (volwassenen) blijven de maatregelen ongewijzigd en worden de lessen verder georganiseerd volgens de huidige werkwijze. M.a.w. in groepjes van maximaal 4 leerlingen en steeds op afspraak in overleg met de betrokken leerkracht.

  Dit is de laatste informatie waarover we op dit ogenblik beschikken. We hielden ons er aan om jullie als leerling/ouders meteen te informeren. Wij, als academie, stellen thans alles in het werk om zo spoedig mogelijk over te schakelen naar de geldende richtlijnen. Dit vraagt echter wat tijd om zo veilig mogelijk en met een goede organisatie over te stappen op de nieuwe maatregelen. Zonder tegenbericht gaan we aanstaande dinsdag van start volgens de nieuwe structuur voor de 1e en 2e graad. Tot dan blijft de huidige werking van toepassing voor alle graden.

  Alle leerlingen/ouders uit de eerste en tweede graad worden bevraagd betreffende de buitenschoolse activiteiten. Deze info zal van cruciaal belang zijn om de groepen efficiënt in te delen. Hou dus zeker uw mailbox in het oog en bezorg ons zo snel mogelijk de correcte info.

  Omdat overleg en onderhandelingen voor elke sector constant zijn, is het steeds mogelijk dat we scenario’s nog moeten bijschaven. We handelen zo vlug mogelijk op basis van informatie op dat moment, maar helaas ook onder voorbehoud van verdere aanpassingen.

  Dank alvast voor het vertrouwen en excuses voor het ongemak.

  Peter Defurne

  Directeur

  Kunstacademie aan Zee (KaZ)

  In Oostende biedt de Kunstacademie aan Zee, kort KaZ, meerdere mogelijkheden binnen de beeldende en audiovisuele kunsten aan en dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassen. Er wordt vertrokken vanuit een sterk artistiek-pedagogisch project, waarbij naast de muzische competenties, veel aandacht geschonken wordt aan de eigenheid en de persoonlijke mogelijkheden van de leerling. Naast het educatieve wordt ook het sociale aspect en het belang van het samen beleven of beoefenen, niet onderschat. Door haar visie en invulling rond het gegeven 'kunstbeleving - kunstbeoefening', speelt de kunstacademie een belangrijke rol in de actieve cultuurparticipatie. Er zijn voor kinderen en jongeren naast algemene ateliers ook specifieke opties of medialabs mogelijk, voor volwassenen kun je kiezen voor een algemene initiatie, een opleiding tot beeldend kunstenaar of een specialisatietraject.

  Er wordt steeds gezocht naar diverse mogelijkheden om deelname voor iedereen te bevorderen, door een breed en democratisch draagvlak te bieden aan een zeer divers publiek.  Ondertussen kan de Kunstacademie jaarlijks rekenen op het enthousiasme van bijna duizend geëngageerde leerlingen.

  Contact

  Openingsuren

  Vandaag

  Gesloten

  Morgen

  open van 15tot21.45uur
  Alle openingsuren