Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee

Hoofdthemas

  Beste ouders en leerlingen,

  Tot 30 juni 2021 code rood aanhouden in het deeltijds kunstonderwijs, terwijl vanaf 9 juni zowat alle buitenschoolse activiteiten terug opstarten, was onhoudbaar. In de coronamaatregelen voor het DKO werden daarom recent een aantal versoepelingen aangebracht voor de buitenactiviteiten. Vanaf 24 mei 2021 worden ook de maatregelen indoor versoepeld.

  Meer info en details zijn te vinden op deze website onder de rubriek 'nieuws'.

  Met vriendelijke groeten,

  Rik Delrue

  waarnemend directeur Kunstacademie Aan Zee

  Kunstacademie aan Zee (KaZ)

  In Oostende biedt de Kunstacademie aan Zee, kort KaZ, meerdere mogelijkheden binnen de beeldende en audiovisuele kunsten aan en dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassen. Er wordt vertrokken vanuit een sterk artistiek-pedagogisch project, waarbij naast de muzische competenties, veel aandacht geschonken wordt aan de eigenheid en de persoonlijke mogelijkheden van de leerling. Naast het educatieve wordt ook het sociale aspect en het belang van het samen beleven of beoefenen, niet onderschat. Door haar visie en invulling rond het gegeven 'kunstbeleving - kunstbeoefening', speelt de kunstacademie een belangrijke rol in de actieve cultuurparticipatie. Er zijn voor kinderen en jongeren naast algemene ateliers ook specifieke opties of medialabs mogelijk, voor volwassenen kun je kiezen voor een algemene initiatie, een opleiding tot beeldend kunstenaar of een specialisatietraject.

  Er wordt steeds gezocht naar diverse mogelijkheden om deelname voor iedereen te bevorderen, door een breed en democratisch draagvlak te bieden aan een zeer divers publiek.  Ondertussen kan de Kunstacademie jaarlijks rekenen op het enthousiasme van bijna duizend geëngageerde leerlingen.

  Contact

  Openingsuren

  Vandaag

  Gesloten

  Morgen

  Gesloten
  Alle openingsuren