Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee

Hoofdthemas

Beste ouders en leerlingen

Uit voorzorg tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) roept Stad Oostende op om tot eind maart alle niet noodzakelijke activiteiten uit te stellen of te annuleren.

Omwille van deze richtlijn zijn we genoodzaakt om het Deeltijds Kunstonderwijs vanaf 14 maart 2020 te sluiten tot en met 4 april 2020.

We voorzien geen opvang op school.

Wij blijven voorlopig tussen 16 en 20 maart 2020 beperkt telefonisch en via e-mail bereikbaar.

Mocht de situatie wijzigen nemen wij opnieuw contact op met u, in de tussentijd vindt u alle informatie en updates op https://www.oostende.be/coronavirus.

Peter Defurne
directeur Kunstacademie aan Zee

Kunstacademie aan Zee (KaZ)

In Oostende biedt de Kunstacademie aan Zee, kort KaZ, meerdere mogelijkheden binnen de beeldende en audiovisuele kunsten aan en dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassen. Er wordt vertrokken vanuit een sterk artistiek-pedagogisch project, waarbij naast de muzische competenties, veel aandacht geschonken wordt aan de eigenheid en de persoonlijke mogelijkheden van de leerling. Naast het educatieve wordt ook het sociale aspect en het belang van het samen beleven of beoefenen, niet onderschat. Door haar visie en invulling rond het gegeven 'kunstbeleving - kunstbeoefening', speelt de kunstacademie een belangrijke rol in de actieve cultuurparticipatie. Er zijn voor kinderen en jongeren naast algemene ateliers ook specifieke opties of medialabs mogelijk, voor volwassenen kun je kiezen voor een algemene initiatie, een opleiding tot beeldend kunstenaar of een specialisatietraject.

Er wordt steeds gezocht naar diverse mogelijkheden om deelname voor iedereen te bevorderen, door een breed en democratisch draagvlak te bieden aan een zeer divers publiek.  Ondertussen kan de Kunstacademie jaarlijks rekenen op het enthousiasme van bijna duizend geëngageerde leerlingen.

Contact

Openingsuren

Vandaag

Gesloten

Morgen

Gesloten
Alle openingsuren