Een kijkje achter de schermen

Het Coronavirus heeft een enorm grote impact op iedereen, op de volledige samenleving, …., kortweg op alles. Er is nu een tijd voor en een tijd na Corona en de tijden worden ongetwijfeld nooit meer als voorheen.

Ook op de werking van de Kunstacademie heeft deze pandemie een zeer grote invloed. We hebben ons met het volledige team op de pré-teaching gestort, maar dat is voor een academie makkelijker gezegd dan gedaan. Het werd een moeilijke oefening. We stuitten op heel wat vragen, beperkingen en moeilijkheden. Maar het is ons gelukt en we zijn er trots op!

Sinds vorige week zijn al onze sites operationeel en online. Iedereen heeft een uitnodiging gekregen en kan de site van zijn/haar atelier raadplegen en online lessen volgen.

Uiteraard vergt dit zowel van de leerkrachten als de leerlingen heel wat aanpassingen. Onze sites bieden tal van mogelijkheden: er is een informatief gedeelte waar algemene info terug te vinden is zoals jaarplannen, verlofdagen, evaluaties, nuttige links enz. Er is een ruimte voorzien om opdrachten te communiceren zoals bv. via een classroom, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van een blog, een Instagram enz.. Leerlingen van de digitale ateliers beschikken zelfs over een persoonlijke map waar ze hun werken kunnen uploaden.

We zijn fier op wat we met ons team en de leerlingen tot nu toe bereikt hebben en gunnen jullie maar al te graag  een kijk op onze alternatieve manier van lesgeven. Het schetst niet enkel een beeld van de beperkingen en aanpassingen die het Coronatijdperk met zich meebrengen, voor sommige leerlingen betekent het zelfs een verruiming, een andere manier van denken en doen op  beeldend niveau.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.