Beeldverhaalatelier

Derde graad Beeldverhaalatelier

Dit atelier richt zich vooral tot jongeren van 12 tot en met 17 jaar die voor een specifiek traject kiezen met het accent op strip en beeldverhaal. Hier wordt de beeldende creativiteit verder ontwikkeld maar staat alles in het teken van de brede wereld van getekende verhalen.

Strips en graphic novels maken deel uit van onze cultuur en worden ook sedert enkele jaren volmondig bij de kunsten gerekend. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit de leefwereld van de jongere, maar met de nodige aandacht voor het beheersen van diverse technieken en materialen. Je maakt ook kennis met diverse digitale programma’s, alternatieve dragers en tekenmaterialen. Het verhaal speelt een grote rol, dus leer je ook scenario’s schrijven. Via het luik productie proef je van het volledige proces. Er is één atelier waar alle leeftijden samenwerken, je volgt vier lesuren per week op een vast moment. Instappen kan op elke leeftijd.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.