Grafiekkunst

Vierde graad optie Grafiekkunst

Grafiek is de overkoepelende benaming van diverse druktechnieken. Naast hoogdruk en diepdruk wordt in de kunstacademie ook zeefdruk en vlakdruk geïntegreerd in de cursus. Het gaat om een totaalpakket, waarbij zeer veel aandacht geschonken wordt aan technische vaardigheden, maar ook aan individuele ontplooiing en identiteit. Zo kan steeds specifieker een eigen techniek en beeldtaal ontwikkeld worden.

De Kunstacademie aan Zee promoot non-toxische grafiek en probeert steeds, vanuit een gezondere en milieuvriendelijkere invalshoek, alternatieven te vinden voor klassieke technieken. Via deze nieuwe technieken zijn nieuwe experimenten mogelijk waarbij ook ruimte is voor het fotografische beeld. Grafiekkunst is het medium bij uitstek om de eigen beeldtaal te ontwikkelen en te onderzoeken. Soms is discipline vereist, soms grenzeloos experiment.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.