Studierichting Beeldend Kunstenaar

 

De vierde graad  richt zich tot volwassenen en is equivalent aan de derde graad van het Kunstsecundair Onderwijs (KSO). Hier staat het zelf leren beoefenen centraal, en dit via het verwerven van artistieke vaardigheden en het ontwikkelen van een eigen artistieke identiteit. Er wordt een keuze gemaakt tussen schilderkunst, tekenkunst, grafiekkunst, interactieve media, keramiek, cross-over atelier of beeldhouwen en ruimtelijke kunst.

 

Om kunst ook te beleven dient men kunst te leren ontdekken en begrijpen. Dit wordt naargelang de graad en per individuele optie ondermeer aangemoedigd via de vakken kunst en cultuur, kunst- en cultuurfilosofie, ontwerpschetsen, waarnemingstekenen, modeltekenen, 3D initiatie, digitale initiatie. Naast algemene opdrachten is er ook aandacht voor individuele onderzoeken en uiteenlopende artistieke activiteiten zoals korte gerichte sessies, lezingen, workshops, open ateliers, tentoonstellingen, studiereizen, … Een gezonde dosis interesse en een open geest zijn de belangrijkste voorwaarden. Acht lesuren worden gespreid over twee of drie dagen en afhankelijk van de gekozen optie zijn er diverse mogelijkheden. De vierde graad is een goede voorbereiding naar professionalisering, zelfstandigheid of een latere verderzetting in het hogere onderwijs. Enkele opties kunnen uitzonderingen maken op de leeftijd waardoor ook vroeger kan ingestroomd worden naargelang competenties en vakkennis. Deze leerlingen starten met een proefperiode, voorafgegaan door een intake gesprek.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.