BELANGRIJK: start online inschrijving schooljaar 2023-2024

De Kunstacademie aan Zee start opnieuw met inschrijvingen voor nieuwe leerlingen en we zijn blij binnenkort weer nieuwe gezichten te zien. De online inschrijvingen via www.kunstacademieaanzee.be of www.mijnacademie.be voor iedereen, starten op 1 juni 2023.

Dit zowel voor huidige als voor nieuwe leerlingen en klaswissels.

Jaarlijks verwelkomen we in KAZ een duizendtal kinderen, jongeren en volwassenen, die elke week onder begeleiding van professionele leerkrachten groeien in hun (ver)beeldend proces en versteld staan van de mogelijkheden en talenten die ze ontwikkelen.

Ben je graag creatief bezig? Hou je van artistieke uitdagingen? Wil je groeien als beeldend kunstenaar, heb je vooral veel goesting en interesse in kunst en cultuur? Neem dan zeker een kijkje op de website en ontdek ons gevarieerde aanbod.

De Kunstacademie aan Zee werkt ook samen met diverse cultuurpartners en organisaties, en samen met onze collega's van het Conservatorium aan Zee dompelen we in het Domino-atelier kinderen van zes en zeven jaar onder in een creatief bad waar zowel Beeld, Woord als Muziek aan bod komt.

Ben je zeker, schrijf vlug in!!

Twijfel je of heb je vragen, neem contact met ons op.

Alle actuele info betreffende de lessenrooster en tarieven is terug te vinden op op onze website

We willen via deze weg ook de honderden leerlingen, ouders, vrienden en sympathisanten bedanken voor het vertrouwen die jullie elk jaar opnieuw, en ook in deze moeilijk tijden, aan de academie schenken.

Online inschrijven: hoe ga je hiervoor tewerk?

 1. Ga naar www.kunstacademieaanzee.be en klik op de tegel ‘inschrijvingen’ of ga rechtstreeks naar mijnACADEMIE
 2. Maak een account aan indien je dit nog niet hebt. Hiermee kun je jezelf of je kinderen online inschrijven voor de cursussen in de academie.
  Opgelet: Schrijf je je in meer dan één academie of conservatorium in via mijnacademie.be dan hoef je  geen verschillende accounts te maken. Je account is geldig voor alle academies.
 3. Volg de instructies betreffende de inschrijving.
 4. Betaal online.

OPGELET: leerlingen die in het schooljaar 2023 – 2024 willen starten in het specialisatietraject of in cross over moeten hiervoor een motivatiebundel indienen en/of deelnemen aan een oriëntatiegesprek. Dit kan tot en met 30 juni 2023 of tijdens de inschrijfperiode in september.
Ben je geïnteresseerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de atelierleerkracht of met het secretariaat voor extra uitleg en het verkrijgen van de nodige documenten. Deze leerlingen kunnen nu nog niet online inschrijven.

Het inschrijvingsgeld voor volgend schooljaar bedraagt € 84 tot 18 jaar - € 161 van 18 tot en met 24 jaar -€ 375 vanaf 25 jaar.

 • Met reductie € 57 tot 18 jaar en € 161 vanaf 25 jaar.
 • Kansentarief via UiTpas:
  25 euro voor wie de leeftijd van 18 jaar nog niet bereikt heeft op 31 december van het betreffende schooljaar;
  41 euro voor wie een leeftijd tussen 18 en 24 jaar heeft op 31 december van het betreffende schooljaar;
  83 euro voor wie ten minste de leeftijd van 25 jaar bereikt heeft op 31 december van het betreffende schooljaar.
  17 euro voor de 6- en 7-jarigen die zich inschrijven in de optie domino.

Belangrijke wijzing opvragen attest VDAB:

Vanaf 2014 kan dit via de website van de VDAB/MijnLoopbaan. Hiervoor is een paswoord nodig, dat je kan krijgen in de “Werkwinkel” of via het gratis nummer 0800/30700 (elke werkdag tussen 08.00 en 19.00 uur).

Met je rijksregisternummer (staat op de achterzijde van je identiteitskaart) en je paswoord kan je inloggen op VDAB/MijnLoopbaan. Via het tabblad “E-loket” kan je het vereiste attest voor het deeltijds kunstonderwijs openen en downloaden.

Alle info betreffende DKO-reducties is te vinden op KAZ-inschrijvingen

Er zijn momenteel geen  vaste zitdagen meer voor “Het Loket Onderwijs- en Vrijetijdskansen (voorheen De Wegwijzer) – lokettenzaal Stadhuis, Vindictivelaan 1 te 8400 Oostende (059/80.55.00 of via het gratis nummer 0800 1 8400 – LoketOVK@oostende.be – Loket OVK)
Een afspraak maken kan ter plaatse aan de stadsbalie in het Stadhuis, telefonisch of via oostende.be/afspraak

Wie hulp nodig heeft of indien digitaal inschrijven niet tot de mogelijkheden behoort, aarzel niet om ons te contacteren. We zijn steeds bereikbaar via mail (kunstacademie@soo.be) of telefonisch op 059/70.65.83. We helpen je met veel plezier verder.

Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2023 18.28 u.