DRAP in de bib

DRAP is de eerste opdracht in het atelier beeldhouwen en ruimtelijke kunst. O.l.v leerkracht Matthias De Wolf, maakten 6 eerstejaarsstudenten hun DRAP.

Geïnspireerd op het werk van Lilly Dujorie, Jan van Eyck en Albrecht Durer, ging men met verschillende stoffen aan de slag. Hierbij rekening houdend met volume en schaduw tijdens het creëren van hun eigen DRAP.

Dit model werd uit een berg klei geboetseerd. Geen makkelijke opdracht aangezien dit een eerste kennismaking werd met verhoudingen, contouren en opmeten in de ruimte.

Een volgende belangrijke stap was het maken van een gipsen breekmal, een vaak vergeten metier. Na het breken van de mal, kwam het werk uiteindelijk tevoorschijn.

Als kers op de taart werden deze werken tentoongesteld in de Bib Kris Lambert. Ook dit is een onderdeel van de opleiding beeldhouwen en ruimtelijke kunst: een werk in een ruimte plaatsen voor de ogen van een toeschouwer, rekening houdend met licht, kijkrichting, samenhang, … .

In de bib zijn de 6 werken van Julie , Chana, Oliver, Michele en Zana te bewonderen. Vergeet niet een kijkje te nemen bij jouw volgend bezoekje aan de bib.

Gepubliceerd op vrijdag 28 oktober 2022 10.46 u.