Herinvoering mondmaskerplicht vanaf 12 jaar vanaf 27 oktober 2021

Vanuit de dienst preventie van de Stad Oostende wil men reeds de maatschappelijke verstrengingen die door het Overlegcomité zijn gecommuniceerd, interpreteren naar de schoolomgeving van de Kunstacademie Aan Zee.

Dit is immers een gebouw met een openbaar karakter waar veel mensen van diverse leeftijdsgroepen zich tussen elkaar vermengen. Tevens werden in de loop van deze week in diverse secundaire scholen in Oostende maatregelen genomen om verdere uitbreiding van de besmettingen tegen te gaan.
Voor dit advies heeft de dienst preventie zich dan ook gebaseerd op hun inschatting met betrekking tot de risico’s en de maatschappelijke trends in besmettingen en maatregelen.

Concreet wordt de mondmaskerplicht in de Kunstacademie Aan Zee opnieuw ingevoerd vanaf 12 jaar (derde en vierde graad) en dit met onmiddellijke ingang (vanaf 27 oktober 2021!).

Wie het gebouw betreedt, rondloopt in de klas of het atelier, moet dus verplicht een mondmasker dragen. Ook wanneer er geen veilige afstand is, is een masker verplicht. Voor alle activiteiten buiten de klasruimte gelden de algemene coronaregels. Leerlingen ouder dan 12 jaar moeten een mondmasker dragen op de speelplaats, in de gangen, toiletten, ….

De mondmaskerplicht vervalt binnen de klasruimte enkel wanneer leerlingen zitten of als ze staan om aan een werkstuk te werken in het atelier. We vragen om in die situaties wel de nodige afstand te bewaren.

Personeel houdt afstand of draagt een mondmasker in contact met andere volwassenen.

We vragen ook extra aandacht voor handhygiëne. Het is verplicht de handen te ontsmetten bij het betreden van het gebouw. Op verschillende plaatsen in de academie zijn ontsmettende gels aanwezig. Vermijd samenscholingen in de gangen en aan de schoolpoort bij het begin en het einde van de lessen, net zoals tijdens de rookpauzes.

We hopen door snel te schakelen en deze verstrenging in te voeren, dat we het virus in de Kunstacademie een stapje voor zijn en er kunnen voor zorgen dat de fysieke lessen blijven doorgaan.

Dank alvast om hiermee rekening te houden en de maatregelen correct na te leven.

Gepubliceerd op donderdag 28 oktober 2021 15.24 u.