Oproep in het kader van 200 jaar Kunstacademie

Velen kennen de Kunstacademie aan Zee ondertussen in de huidige vorm en met huidige brede werking, maar weinigen weten dat alles in feite reeds 200 jaar terug begon.

Velen refereren ook nog naar KAZ als de Tekenschool en ook dit heeft zijn oorsprong 200 jaar terug.
Ondanks de specifieke tijdsgeest en de minder evidente context wil de Kunstacademie de groei en het succes na 200 jaar toch extra belichten en worden samen met de leerlingen, de stad en cultuurpartners enkele activiteiten en ingrepen in de stad gepland in de nabije toekomst.

Hiervoor zijn we op zoek naar beeldmateriaal, informatie, enz. Het liefst van oud-leerlingen en voormalige leerkrachten van de Kunstacademie. Wie ons hierbij kan helpen, mag contact opnemen via mail of via telefoon. Alle foto's, info, anekdotes enz. zijn welkom.

We hebben ook weet van een aantal (oud-)leerlingen die momenteel carrière maken in het artistieke of creatieve landschap. Ook van hen vernemen we graag wat meer i.v.m. hun parcours, successen, ….

Gezien de huidige maatregelen, mogen geen externen in het schoolgebouw toegelaten worden. Gelieve dus steeds vooraf contact op te nemen via mail (kunstacademie@soo.be) of telefoon (059/706583) met het secretariaat.

Gepubliceerd op woensdag 20 januari 2021 10.55 u.