Samen houden we onze Academie open

Alle ateliers gaan vanaf maandag 10 januari opnieuw voor 100% fysiek door. Dit mits het respecteren van de huidige maatregelen.

In de Kunstacademie houden we dezelfde maatregelen aan als voor het kerstverlof.

Hieronder sommen we de basisregels die momenteel gehanteerd worden nogmaals op. Deze blijven van kracht tot aan de krokusvakantie.

Er geldt een algemene mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 6 jaar, ook in het deeltijds kunstonderwijs.

Algemeen principe mondmaskerplicht voor iedereen

in publiek toegankelijke ruimtes wordt steeds een mondmasker gedragen vanaf de leeftijd van 6 jaar.
In de niet-publiek toegankelijke ruimtes (klaslokaal, leraarskamer, etc.) zijn volgende principes van toepassing:
  • Alle leerlingen vanaf 6 jaar en personeelsleden dragen een mondmasker. 
  • Als er voldoende afstand (1,5m) en ventilatie is, mag het mondmasker binnen af als de leerlingen en leerkrachten stilzitten of -staan.
  • Buiten kunnen de mondmaskers af, als de leerlingen intense fysieke contacten vermijden.
  • Ouders en derden dragen verplicht een mondmasker als ze de academie betreden.
  • Personeel en leerlingen houden maximaal afstand.
  • Op basis van de verplichte risicoanalyse en de expertise van je preventieadviseur kunnen altijd extra maatregelen worden opgelegd voor bepaalde ruimtes.

We vragen nogmaals extra aandacht voor handhygiƫne. Het is verplicht de handen te ontsmetten bij het betreden van het gebouw en na elk toiletbezoek. Op verschillende plaatsen in de academie zijn ontsmettende gels aanwezig.

Vermijd samenscholingen in de gangen en aan de schoolpoort bij het begin en het einde van de lessen, net zoals tijdens de rookpauzes.

Tot slot blijven we volop inzetten op CO2-meting, ventilatie en verluchting. Het kan hierdoor, zeker op koudere dagen iets frisser zijn de de lokalen en ateliers. Breng dus, indien nodig, een extra trui mee.

Mogen we er op aandringen om deze maatregelen te respecteren in het belang van zowel de leerlingen als van het personeel. Dit met als doel om zo veilig mogelijk en zo lang mogelijk de deuren van onze Academie open te kunnen houden voor iedereen.

Bij vragen of twijfel, aarzel niet om contact op te nemen met het secretariaat of met de leerkracht (telefonisch of via mail).

Dank alvast voor het vertrouwen en de flexibiliteit.

Gepubliceerd op dinsdag 11 januari 2022 9.39 u.