Peter van Heirseele / Herr Seele

Peter van Heirseele werd in Torhout geboren op 13 april 1959.Het gezin van Heirseele - Pannecoucke telt vijf leden: vader Georges die bediende is, moeder Odette die ook beroepskunstenaar is, verder de kunstschilder Hans ( 25 02 1957 ) en Mieke ( 1963 ). De grootmoeder van Peter, langs moederskant is Valerie Haesaert. Zij won ooit de eerste prijs op het concours voor amateursschilders in Oostende. Ook afkomstig van Torhout, woonde ze echter lange tijd in Oostende en dat is ook de reden waarom Peter er zich na zijn studies in Wales, Groot-Brittanië ( pianostemmen - en herstellen, 1978 - 79 ) en Firenze, Italië ( 1979 - 80 ) installeerde. Tevens leek de kust een ideale regio om een pianozaak te beginnen. In dat jaar van nederzetting ( 1980 ) begint Herr Seele ook met de strip Cowboy Henk, altijd in samenwerking met Kamagurka gemaakt. De strip wordt in diverse landen gepubliceerd, van Amerika, Frankrijk, Nederland, Duitsland tot Scandinavië.Diverse boeken worden sinds de vroege jaren tachtig gepubliceerd.Vaak in combinatie met Kamagurka brengt Herr Seele theater en televisie, alsook radio. Het is alles van absurde strekking.

Vandaag de dag is Herr Seele striptekenaar, kunstschilder en humorist. Hij verzamelt historische piano's, de collectie is 200 stuks rijk.

059/70.16.73

Fax059/70.76.04

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.