Isabelle Dierckx

Isabelle Dierckx (°1992) is een masterstudente fotografie aan de MAD-Faculty te Genk, Limburg. Milieu, natuur en dieren zijn drie grote thema’s die de rode draad vormt doorheen haar fotografisch werk.

Voor de serie “Bon Appétit” verzamelde ze plastic afval op het strand van Oostende. Hiermee refereert ze naar de “The Great Pacific Garbage Patch”, ook wel gekend als de “Plastic Soep” in de Stille Oceaan.

Met haar project wil ze een noodkreet tonen om het plastic gebruik drastisch te reduceren. Hierdoor krijgt het plastic afval een grotere aanwezigheid in het beeld, omdat het voor de mens nog een zekere afwezigheid kent in de realiteit. Mensen moeten zich bewust worden van het feit dat het onze taak is om te voorkomen dat plastic in rivieren, oceanen en uiteindelijk in de magen van zeedieren terechtkomt. Zeedieren aanschouwen het plastic afval namelijk als voedsel en dat zal uiteindelijk hun noodlot worden. Doordat wij zeedieren consumeren, die micro-plastics bevatten, zal het zich uiteindelijk ook in ons lichaam nestelen. Plastic is verstikkend voor het milieu, maar ook voor onszelf.

Website www.isabelle-dierckx.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.