Jacki Tavernier

Jacky Tavernier tekent Marina Abramovic.

In de expo ‘The artist is present’ kwamen 850.000 bezoekers in MoMa New York. 1.500 mensen zaten tegenover haar in stilte. “Ik ben wel verliefd op de wereld, niet alleen op jou!”  Zo stopt ze geweld en overwint hààr grote oorlog.

Dit is zijn recenste werk.
Jacky Tavernier werkt thematisch.

Zo was er de expo ‘Feesten van angst en pijn’ met mensen in de beau monde, die graag willen gezien worden. Hij schetst, tekent en schildert thuis, in zijn atelier, in een café, op restau­rant.  Het gaat om indrukken opgedaan tijdens reizen ver en dichtbij: takken van bomen, koeien, varkens, zijn kat, portretten...

Hij verrast met foto en videowerk en installaties zoals 'signora in bath', 'lost work in ‘italy', 'rood rubber', 'besloten dood'.
Beweging en contact met water zijn terugkerende thema's.

Jacky Tavernier is een doorgewinterd aquarellist. De ‘Shule des Sehens’ van Oscar Kokoschka gaf hij jaren door in de Zomerakademie Oostende.
Spontaniteit en openheid zijn geen loze begrippen in zijn werk.


Hij tekent feilloos met pen en potlood.  De verf is mager op zijn schilderijen, zoals bij Marlene Dumas. Hij werkt in kleuren of in wit en zwart en amper kleuren en stelt zo vorm en emoties scherp. Hij werkt naar levend model en naar foto’s. Eerst eigen foto’s, maar ook werk van fotografen inspireren. Onbevangen tekent en schildert hij mensen in onbewaakte momenten.

Natuurlijk zijn het geen mensen, het zijn slechts lijnen, bewegende lijnen die niet bewegen.

Eén van de grote thema’s in de hedendaagse kunst is het onbestemde verlies doordat hart en rede minder en minder samenvallen. Met zijn recent werk schrijft Jacky zichzelf in, in deze ‘traditie’. En dat doet hij met passie én met veel plezier. ( Greet Van Kerkhoven oktober 2014)

Volgende expo’s in Square 42:

Buren bij Kunstenaars 17 -18 oktober 15 - 19u.
Tijdens het schooljaar, elke laatste vrijdag 17 - 19u.
Liefde tussen de lijnen 7 februari 2015 13 - 22u.
Oostends Paviljoen, Venetiaanse gaanderijen 18 oktober -23 november 2014

Prinses Clementinaplein 42
8400 Oostende
Tel. 058/31.35.86
Fax 058/31.57.40
E-mail mail@jtart.be
Website www.jtart.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.