Jef Seynaeve

Jef Seynaeve (°1945-2023, Oostende) was kunstschilder, tekenaar, graficus, beeldhouwer en restaurateur van schilderijen.

Hij studeerde aan de academies van Oostende, Brugge en aan het Hoger Sint-Lucasinstituut te Gent. Gedurende een tiental jaren was hij als restaurateur verbonden aan het K.I.K. in Brussel. Sinds 1979 was hij docent aan het Sint-Lucasinstituut in Gent.

Hij evolueerde naar een postmoderne stilering met verwijzingen naar de renaissance en de barok. Uit de pers: "in zijn oeuvre waar drapering , het naakt en portretten thematisch virtuoos behandeld worden weet Jef Seynaeve techniek en kleurenkennis gevoelsmatig naar de kijker toe beeldend te verwoorden. Zijn taferelen en personages zijn soms een hommage aan de werkelijkheid, maar meestal wordt die werkelijkheid opgenomen in een symbolische boodschap en staat ze in functie van een kritische gedachte omtrent de dingen van vandaag en de betrachtingen van de mensen"( Hugo Brutin).

Zijn werk is ondermeer te bewonderen in het museum van Schone Kunsten en het Stadhuis in Oostende, in de verzameling van de provincie West-Vlaanderen, in private collecties in binnen-en buitenland. Tentoonstellingen in binnen en buitenland o.a. Antwerpen ,Brussel, Gent, Oostende, Roeselare, Geraardsbergen, Vinkem Edegem, Marche en Famenne, Sint Petersburg, Maastricht e.a. Hij wordt vermeld in het "lexicon van West-Vlaamse Beeldende kunstenaars IV, Arto, Piron twee eeuwen signaturen van Belgische kunstenaars, Creare, Kunstenaars en galerijen, Belgian Artist Signatures, Oostende Kruispunt van Europa, Levensdood ode aan Ensor ,La Renaissance du Livre Dictionaire Des Peintres Belges du XIV siècle à nos jours, Beeldend Oostende, 40 Oostendse Kunstenaars, 100 jaar Museum voor schone kunsten Oostende e.a.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.