Kadé

Karlijn Decraecke  (Kadé)  is autodidact. Na experimenteren met keramiek, olieverf en mozaiëk verlegt ze haar grenzen en werkt ze nu met acryl. Ze laat zich inspireren door de zee, door het materiaal dat ze vindt op het strand : schelpen, drijfhout, beenderen,glas, stenen, afval, zeedieren,….Dit combineert ze met  verf en gel.

Ook zand is een belangrijk element in haar werken. Het is een zoeken naar natuurlijke en kunstmatige elementen die haar door hun vorm, kleur, textuur treffen en waarvan ze het mysterie wil overbrengen naar de toeschouwer.

Verwondering  en gevoelens gecombineerd met primitieve (maskers en tekens en tekst) en geometrische vormen  geeft aan haar werk een diepere betekenis. Daarbij probeert ze maatschappelijke thema’s weer te geven of er de aandacht op te vestigen en ons erover te doen nadenken: de vervuiling van de zee, de oorlog in Afrika, Syrië, bootvluchtelingen…
“Het mooiste van het strandjutten is het avontuur.  Je moet weten waar je moet kijken, telkens je komt vind je andere schatten. ”


Ze selecteer de voorwerpen door hun vorm, kleur en schakeringen. Ze verzamelt ze op verschillende tijden en plaatsen. Elk stukje drijfhout draait ze om en elke aangespoelde steen, door de golven geslepen onderwerpt ze aan een grondige inspectie. Thuis worden alle vondsten gesorteerd.
Sommige brengen al een idee op het moment dat ze gevonden worden, andere werken ontstaan door geduldig combineer-  en zoekwerk tot het “juist” aanvoelt.


Dorpstraat 82
8470 Snaaskerke
Tel. 059/27 46 01
GSM 0471/12 37 33
E-mail Deka506@gmail.com

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.