Mathieu V Staelens

Mathieu V Staelens

Op 23 maart 1980 ziet Mathieu in Oostende het zeelicht. Na zijn studies Schilderkunst en Wijsbegeerte vestigde hij zich in Antwerpen.

Mathieu deelt het felle coloriet van zijn beroemde stadsgenoot James Ensor. En net als Ensor lijkt de wereld niet voorbereid op zijn komst. Dus volgt er thuis, op het internaat, de kunstschool en de kunstwereld een wild, fel, rebels en passioneel kunstenaarsleven.

Het hart van zijn werk bestaat uit hyperfijn geborstelde, volbloed realistische schilderijen. Daarnaast ontwikkelde hij een tekentechniek op polymeer, dat verbaast door het kleine formaat en het enorme detaillisme. 

In zijn nieuwste oeuvre ontwikkelt kunstenaar Mathieu V. Staelens de ‘Excarnated Figuration’, een schilderkunst die tot doel heeft een eeuwenlang bestaand stereotype te emanciperen en om te vormen tot een bron van inspiratie. Er is wat reflectie en observatie voor nodig om door de sluier van de geschiedenis die zijn onderwerpen dragen te doorbreken, maar het is allemaal terug te vinden in zijn schilderijen. In essentie komt de kunstenaar zijn gewetensonderzoek naar de status van het lichaam in onze tijd neer op de stelling: is het niet aan ieder individu om de voorwaarden te scheppen voor zijn betekenisvolle plek in de wereld?

J.L.

Tentoonstellingen

Internationale en nationale solo- en groepstentoonstellingen in o.a.: Shanghai Zendai MoMA (C), Mukha Antwerp, Factor 44 Antwerp (B), Aeroplastics Gallery Brussels (B), ALB gallery Paris (FR), Black Swan Gallery Brugge (B), Gallery Seghers Oostende (B), ...

Deelname aan Art Brussels, Salon du dessin Contemporain, Galeristes Paris en Pulse Miami 2019 met werk opgenomen in de collectie van het Shanghai Zendai MoMA (C), en verschillende private collecties.


Recent werk: https://www.instagram.com/mathieuvstaelens_artist/

Website www.mathieuvstaelens.be

Sociale media

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.