Mia Nollet

Mia Nollet (ºOostende, 1970) begon meer dan 20 jaar geleden met een schilderopleiding. Na een aantal jaren schakelde ze over van verf naar textiel (wovens en non-wovens) en recyclagematerialen. In haar universum krijgt het woord 'textiel' een totaal andere, ruimere betekenis.

Uit de schilderkunst nam ze haar liefde voor kleuren en texturen mee. Ze verzamelt een arsenaal aan oude en nieuwe materialen waar ze haar grote experimenteerdrang op loslaat. Oude technieken worden toegepast op hedendaagse materialen en ze combineert nieuwe technologieën met traditionele materialen.

Haar 'Graphic Fabric Art' is soms bedoeld om te entertainen. Maar even vaak wil ze mensen met hun verschillende zintuigen attent maken op de wereld die hen omringt om hen daarna met een meer open blik weer los te laten.

Ze werkt zeer procesgericht en nodigt graag de toeschouwer uit om zelf actief aan de slag te gaan door iets te wijzigen of toe te voegen. Sociale processen boeien haar en ze hoopt een vonkje van haar passie voor experiment, "spel" en creatief denken over te brengen naar andere mensen, ongeacht hun achtergrond of leeftijd. Naast haar eigen beeldend werk is ze zelfstandig docent kunst-, cultuur- en erfgoededucatie.

In 2016 maakte ze in opdracht van cultuurcentrum De Grote Post in Oostende het textielkunstwerk 'Zeeenzucht' dat uit 431 delen bestaat en meer dan drie jaar lang op de zetels in de grote zaal te zien was.

Ze werkt graag op vraag en op maat.

Voor Stad Oostende deed ze verschillende sociaal-artistieke projecten en educatieve opdrachten voor de musea.

Website: www.mianollet.com

E-mail: info@mianollet.com

GSM: 0477 75 80 32

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.