Mie Ghesquiere

Mie Ghesquiere, grotendeels autodidact, begrijpt de taal van haar materie door en door. De essentie van steengoed vind je terug in haar organisch opgebouwde donkere vormen, het wezen van de porceleinklei vertaalt zich in vederlichte, translucente werken. Glazuren zijn doordacht gebruikt en weerspiegelen het verhaal dat zij wil vertellen.

Het vroege oeuvre van Mie, ge├»nspireerd door de zee en haar bewoners, getuigt van een natuurlijke schoonheid. Zacht en dromerig ontstaan mysterieuze wezens: de Nautilus die kracht en broosheid in zich verenigd ziet, de eigenzinnige kwallen, ontsnapt aan de zee, die zich tegen de wind in, een weg banen naar een ander verhaal, de koraalvormen in breekbaar wit of bloed rood, minutieus opgebouwd en het midden houdend tussen sierobject en gebruiksvoorwerp. Geheimzinnige “waterholes” met de kleur van de zee op een rustige, zonnige herfstochtend en diepblauwe poelen, gevat in donkerbruine rotsen.┬á Haar werken stralen rust uit, nu en dan besprenkeld met een tikkeltje humor.

De laatste jaren verkent Mie de essentie van porcelein. Door het versnijden van gegoten porcelein en opnieuw monteren, ontstaat een groeiproces van eenvoud naar complexiteit. Haar werken met papierporcelein spelen met licht en vorm en tasten de grenzen af van zijn en niet-zijn.

De werken van Mie evolueren voortdurend, maar de rode draad die doorheen alle werken loopt is die van natuurlijke soberheid en fragiele tederheid.

De klei is het begin
De grondstof
De oermaterie
Gevormd, gekneed
Robuust, verfijnd

Mie exposeert op de 12e ARA Art Fair in Zwijndrecht op 25 en 26 oktober 2015.

E-mail mie.ghesquiere@gmail.com

Website www.mieghesquiere.com

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.