Mieke Drossaert

Mieke Drossaert (°1952) woont en werkt in Oostende. De basistechnieken, verworven aan de Academie van Mechelen waar ze laureate was, heeft ze inmiddels verder verfijnd en naar haar hand gezet. Dat heeft geleid tot een eigen, zeer herkenbare stijl.

Na al die jaren is ze uitgegroeid tot een multidisciplinaire artieste. Naast schilderijen heeft ze zich ook ontwikkeld tot een succesvolle kunstenares van handgetufte en jacquard tapijten, muurschilderingen en glaswerk. Daarvoor volgde ze o.a. workshops textiel aan het textielmuseum in Tilburg (Nederland) en glas aan de glasschool in Novy Bor (Tsjechië).

Welke grondstoffen of technieken ze ook gebruikt, het centrale thema blijft hetzelfde: mensen, 'Colour Full People' zoals ze zelf noemt. Kregen de figuren in het begin van de carrière nog accessoires en attributen mee, dan zijn de personen ondertussen ontdaan van alle overbodigheden die afleiden van de essentie: de onvolmaakte maar gelukkige mens.

Haar mensen hebben immers geen volmaakt lichaam. Integendeel. Fysiologisch zijn ze 'misvormd', maar dat merk je niet als toeschouwer. In de og en van het publiek zijn het vrolijke mensen, gelukkige, dromers.

De inspiratie voor die figuren vindt de kunstenares vooral via eigen zintuiglijke waarnemingen. Zo is de muziek een zeer belangrijke bron van inspiratie, wat ook blijkt uit vele titels van haar werken.

Mieke Drossaert probeert in alle situaties het positieve te zien en gaat ook de 'mentale uitdaging' niet uit de weg. Zo heeft ze een project gerealiseerd met dementerende ouderen wat geleid heeft tot het fascinerende 'Bewoners', een verzameling van beklijvende zelfportretten.

Tentoonstellingen

  • Individuele tentoonstellingen in o.a. Oostende, Bredene, Torhout, Roeselare, Turnhout, Mechelen.
  • Groepstentoonstellingen met o.a. Annie Van lerberghe, Carlos Caluwier, Jan Van Strien,Tine Lievens, Kaatje Grauls.
  • Selectie voor Hedendaags Tapisserieweefsel („Wandtapijt”) groot formaat „Domaine de la Lice” september 2012  uitgeschreven door Ministerie van Cultuur van de Franse Gemeenschap  en aanwezig met werk op de internationale glasbeurs in Haacht (2012)
GSM 0495/21.66.06
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.