Myriam Verhaeghe

Kunst is het vermogen om dat wat in geest of gemoed leeft of gewekt is, op zodanige wijze tot uiting te brengen, dat het kan ontroeren door schoonheid. Kunst is een ambacht dat bedoeld is om de zintuigen te prikkelen.

"Als ik wist wat kunst was, zou ik het voor mij houden " Pablo Picasso"

Myriam is een laatbloeier. Als kind was haar hobby tekenen, schilderen en knutselen. .. Maar in het hoger humaniora werden de potloden en penselen opgeborgen. De drang naar het plastische en creatieve manifesteerde zich echter een aantal jaren terug.

Ze volgde de opleiding schilderkunst aan de Kunstacademie aan Zee te Oostende onder leiding van Peter Lagast. In 2013 behaalde ze na haar specialisatiejaren haar attest met Grote Onderscheiding.
Ze heeft een reeks portretten gemaakt van kinderen uit diverse continenten (refererend naar het multiculturele karakter van onze stad Oostende).

De aandacht wordt getrokken naar die 'enige' blik die kinderen kunnen hebben.
Zowel acryl- als olieverf zijn haar mediums. De inspiratie voor andere onderwerpen haalt ze uit het dagelijks leven. Die beelden legt ze dan vast om ze als foto's of 'stills' als basis te gebruiken.

Schilderen is een constante zoektocht naar het vinden van een juiste evenwicht tussen emoties, kleur en techniek.

Tentoonstellingen:

• 2011: groepstentoonstelling van de kunstacademie in de Venetiaanse Gaanderijen
• 2013: deelname Buren bij Kunstenaars
• tussen 2009 en 2012: deelname groepstentoonstelling in het Fort Napoleon (periode november halloween)

E-mail myriamve@telenet.be
Website http://myriam-verhaeghe.webnode.nl

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.