Nadine Constandt

Nadine Constandt (° Ieper 1950) woont en werkt in Oostende. In 1988 raakt zij in de ban van de schilderkunst door een stage recreatief schilderen. Aan de stedelijke kunstacademie van Oostende volgt zij opleidingen tekenen, schilderkunst, kunstgeschiedenis, vrije grafiek en video- en filmkunst. In die periode is haar werk figuratief met een zacht kleurenpalet. Zij neemt deel aan enkele wedstrijden (Tevewest/Electrabel, Anto Diez) en aan individuele en groepstentoonstellingen.

Er volgen enkele jaren van inactiviteit; maar zij blijft via haar beroep voeling houden met de kunstwereld. Toch is de drang tot schilderen gebleven en sedert 2012 is zij opnieuw actief met penseel, verf en doek.

Nadine houdt van losse maar krachtige verftoetsen. Haar kleurenpalet is gevarieerd met een voorkeur voor rood, blauw en heldere pasteltinten. Kleur, vorm en contrast primeren in haar werk. Zij schildert zowel figuratief als abstract, bij voorkeur met olieverf, alla prima. Haar inspiratie haalt zij meestal uit de natuur. Vertrekkend van het figuratieve zoekt zij de abstractie en brengt dit over op haar doeken.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.