Nicole Zoete

Nicole Zoete woont in Oostende. Ne de opleiding keramiek aan de Kunstacademie van Oostende, volgt ze nu de opleiding vrije grafiek.

Haar keramiek ontslaat vooral uit het bewerken, verwerken en manipuleren van porseleinklei. Aparte stukken worden samengebracht tot een groter, evenwichtig en samenhangend geheel. De natuurlijke witte huid van de klei blijft vaak behouden, maar wordt ook soms ingekleurd zodat er felle, bewust strakke vlakken en lijnen ontstaan. Deze laatste werkwijze wordt voornamelijk gebruikt bij potvormen en tableau.

Haar figuratief werk grenst aan een droomwereld waarin perfectie niet bestaat maar vervangen wordt door eenvoudige onvolmaaktheden. Hierdoor word. 'fluwelen' wezens geboren met elk hun eigen persoonlijkheid.

Haar grafisch werk kan als 'naïef' omschreven worden. Met simpele lijnen een beeld of portret doen ontstaan waarin ze een moment, een fits van haar gevoel kwijt kan. Ook hier vormen soms kleine eenvoudige tekeningen - door middel van colleges - een groter complexer geheel.

Ze maakt deel uit van de kunstgroep “refuzee 2009' en nam reeds deel aan verschillende kunstroutes en plaatselijke tentoonstellingen.

E-mail nicole.zoete@gmail.com

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.