Philippe Druez

Na succesvol en uitputtend werk als creative director, systeemarchitect en manager van zijn eigen bedrijf, trekt Philippe als kunstenaar na anderhalf jaar al bijzondere aandacht. Philippe groeide op in het toen snel evoluerende video- en filmmilieu waarin hij sinds jong zeer actief was. Zijn studies als systeem analist en bijzondere interesse in de wiskunde, logica en IT zorgde ervoor dat hij als een van de eersten een aangepaste beeldtaal, nieuwe media technologieën en innoverende ideeën omzette in vernuftige producties en installaties.

In een kleine 20 jaar evolueerde zijn bedrijf, The 8ighth Day, van een cutting-edge IT bedrijf naar een meer op inhoud gericht productiebedrijf dat boeiende en innoverende realisaties maakte voor bijna alle grote musea en tentoonstellingen in België en het buitenland. Uiteindelijk werd het bedrijf een platform voor de eigen kunst met al snel twee permanentie kunstinstallaties in het MAS in Antwerpen.

In zijn projecten onderzoekt hij de psyche en het individu binnen het sociaal-maatschappelijk weefsel waarin we leven. Zijn kunst is visueel, interactief, prikkelt de zintuigen en doet vragen rijzen. Hij creëert interactieve multimedia installaties en gebruikt mixed media, films en fotografie om zijn ideeën vorm te geven. Fotografie is hierbinnen een belangrijk luik waar hij de grenzen van de hedendaagse kunst aftast. Momenteel studeert hij wijsbegeerte aan UGent en volgt mixed media aan de Gentse Academie voor Beeldende Kunsten.

E-mail mail@philippedruez.be
Website www.philippedruez.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.