Renée Van Vlierberghe

Renéé Van Vlierberghe studeerde af aan de academies van St-Niklaas en Waasmunster. Ze volgde er tekenen ,schilderen ,toegepaste kunsten ,beeldhouwen en keramiek. Later finaliteit portret en figuur.

Ze was lesgeefster muzische vorming-beeld in verschillende onderwijsinstellingen en heeft tentoongesteld in groep en privé . Haar werk bevindt zich in privé-verzamelingen in binnen- en buitenland. Ze was ook lange tijd lesgeefster voor cursussen schilderen in Frankrijk.

Ze verwisselde de Waasmunsterse bossen voor haar geliefde Oostende waar ze verder werkt in atelier. De schilderijen vallen moeilijk onder één noemer te noemen ,vooral in olie als acryl, gaat ze van landschap naar stilleven, portret en figuur maar steeds langs figuratieve weg doorweven van emotie in soms getemperde ,dan weer hevig kleurpalet.

Het werk is wat de hand kan uiten wat haar treft in hart en ziel. Als ze niet schildert ,schrijft ze. Ze noemt zichzelf een schilder, geen 'kunstenaar', want wat is 'kunst'?

E-mail renee.van.vlierberghe@telenet.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.