Simon Barroo

Simon is een grafisch en visueel kunstenaar. Zijn favoriete materiaal bestaat uit een fijn penseel en Oost-Indische inkt. Hij groeide op in Oostende en studeerde illustratie aan het Gentse Sint-Lucas Instituut. Daarna volgde hij nog een avondopleiding vrije grafiek in de Blindestraat te Antwerpen. Hij focuste zich daar voornamelijk op lithografie maar ontdekte ook de talrijke mogelijkheden van zeefdruk.


Simon creëert graag in afzondering. Hij ontlokt wel graag kritiek bij anderen. Zijn vangst stuurt hem de andere richting uit. Hij legt bemerkingen naast zich neer en duikt in het proces van 'ik en iets doen'. Zijn onderwerp rijst vanzelf.


(Abstract) expressionisme, surrealisme, dadaïsme, psychoanalyse intrigeren hem. Het is geen toeval dat het werk van M. Duchamp, L. Bourgeois en G. Matta Clark hem fascineert.

Zijn werk, een droom, misschien wel een nachtmerrie, een inspirerende reis van langzaam blind worden. De samenloop van zijn fysieke beperkingen mondt uit in verscheidene creaties. Tweerichtingsverkeer. Destructie wordt creatie waarbij hinderpalen het begin vormen van nieuw werk. Zijn handicap is bijzaak maar de toeschouwer ervaart allicht deze invloed in zijn werk.

'The blind leading the blind', een passende quote vindt zijn vriend, collega, schilder Marc Palmer, als rode draad doorheen Simons werk. De Bijbelse metafoor is meermaals uitgebeeld door o.a. Pieter Bruegel de Oude. Simon levert een tragikomisch verhaal waarvan hij enkele passages met u deelt. Of beter: de artiest met een (syn)droom leidt u als toeschouwer doorheen zijn proces, dat zoals de metafoor beaamt, een tocht is van (letterlijk) vallen en opstaan.

Tentoonstellingen

Buren bij kunstenaars 2014

E-mail simon.barroo@telenet.be
Website www.simonbarroo.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.