Suzanne Visser

Als eerste vrouwelijke Master in de Productontwikkeling uit de gerenommeerde Artesis Hogeschool te Antwerpen, is zij in haar professionele leven steeds actief in de raakvlakken van ontwerp, realisatie en productie. Zo creeert ze als grafisch vormgever talrijke catalogi, video’s, affiches, flyers, … vooral voor kunstenaars en kunstwerken. Tussendoor volgt ze academische leergangen Tekenen, Schilderen, Beeldhouwen en Digitale Beeldvorming te Schoten, Hoogstraten, Koksijde en Oostende. Dit wisselt ze af met stages in het buitenland, zoals recent nog in Carara en Pietrasanta, de internationaal bekende bakermat van de marmer- en bronsbewerking.

Tijdens haar huwelijk met de Bornemse beeldhouwer Henri Lannoye (†) Tijdens haar huwelijk met de Bornemse beeldhouwer Henri Lannoye wordt ze van nabij geconfronteerd met het complexe procedé van het originele mega-kunstwerk, het mouleren en het bronsgieten ervan… Denk hierbij aan het reuzebeeld "Horse Power", op de Oostendse Wellington renbaan, van de hand van Lannoye. Tevens organiseert zij in zijn stichting in Bornem, tussen 1990 en 2000 talrijke kunstevenementen en exposities, de meeste in een internationale context. Recent nog brengt ze als curator twee tentoonstellingen in ‘de Kluze’ in Veurne (met een twintigtal kunstenaars, sommige ook internationaal bekend) tot een succes.

Nieuwe eeuw, nieuwe horizonten. In 2000 vestigt ze zich in West-Vlaanderen en wordt daar lerares Informatica: ze doceert er Windows, Photoshop, Multimedia en Video aan "De Avondschool" te Oostende. In deze periode zet ze haar eerste stappen om haar ruimtelijk inzicht, talent en gevoel om te zetten in creaties in brons (cire perdue) en Franse steen (taille directe). Ze proeft daar ook van de videokunst en combineert die met haar beelden.

Voor de alerte toeschouwer combineren haar werken een soms misleidend realistisch uitgangspunt met een gevoelige intrinsieke inhoud, die zich ten volle vertaalt in haar beelden, van hoge technische kwaliteit. De vaak verrassende vormgeving brengt scherpe vlakken in harmonie met zachte vormen. De tweespalt man-vrouw is daarbij één van haar leidmotieven.

De jury van Kunstsalon Sant te Brugge selecteerde in 2008 haar werken "TWEESPALT" en "BALLERINA".

Organisatie van tentoonstellingen:


•Curator Monumental Bornem van 1990 tot 2000
•Mede-organisator "Via Scultorea" te Koksijde 2005
•Curator "Wat zit er in de Kluze" Veurne 2010
•Curator "Brandt het in de Kluze" Veurne 6/11/2010 t/m 10/01/2011

Deelname aan tentoonstellingen:


•Groepstentoonstelling "Oostendse amateurkunstenaars", Venetiaanse Gaanderijen, mei 2006
•"Magie van het bronzen beeld", Atelier Suzanne Visser, Maria Theresiastraat 54, Oostende, mei 2007
•Geselecteerd voor deelname "Kunstsalon Sant" te Brugge, juni 2008
•Geselecteerd bij de eerste 10, thema ‘Dromen’, Kunstprijs M.J. Moortgat-Keukelinck, Cultuurdagen Nieuwpoort, oktober 2009
•"Topexpo Exibitions Waregem Expo" oktober 2009
•Groepstentoonstelling "Koninklijke Kunstkring Iris", Jan Garemijnzaal Belfort Brugge 2009 - 2014
•"Buren bij kunstenaars", Atelier Suzanne Visser, Maria Theresiastraat 54 Oostende, edities 2008, 2009, 2013

Te verwachten tentoonstellingen 2014:


• "Buren bij kunstenaars", Atelier Suzanne Visser, Maria Theresiastraat 54 Oostende op 17, 18, 19 oktober 2014
• "Oostends Paviljoen", in de Venetiaanse Gaanderijen van 17 oktober tot 23 november 2014, open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur

E-mail info@suzannevisser.be
Website www.suzannevisser.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.