Valère Prinzie

Valère Prinzie werd geboren in 1941. Als fotograaf neemt hij bij voorkeur het strand van Oostende en de gebeurtenissen op dat strand als onderwerp. Door het opnamestandpunt, de beperking van de kleuren en het isoleren van de onderwerpen schept hij een wat bevreemde sfeer, zonder te ensceneren. Hij werkt uitsluitend met kleinbeeldcamera op diafilm die afgedrukt wordt volgens het Cibachromeprocédé.

Valère Prinzie fotografeert al meer dan dertig jaar, is bestuurslid en nog altijd één van de grote bezielers van fotoclub De Meeuwen, die reeds 26 jaar bestaat. Hij nam deel aan heel wat salons in clubverband en had ook enkele tentoonstellingen samen met zijn echtgenote Liliane Vandenbroucke.

Ook vandaag is Valère Prinzie nog bijzonder actief. In 2003 was zijn fotowerk te bezichtigen in de tentoonstelling Stranden en Blikken in de Venetiaanse Gaanderijen en was hij werkzaam als huisfotograaf van het prestigieuze kunstproject ‘2003 Beaufort’. 2004 startte hij alvast veelbelovend met de thematentoonstelling ‘Gebouwen in Oostende anders gezien’ in het Oostends Historisch Museum De Plate.

E. Beernaertstraat 48
8400 Oostende

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.