Walter Beyens

Zelfs na het beëindigen van zijn hogere studies en specialisaties in het maritieme en logistieke gebeuren, bleef de passie voor het artistieke. Geïnspireerd door zijn mama (zelf oud-studente Academie Antwerpen) begon Walter zelf  in 1988 zijn artistieke opleiding aan de kunstacademie van Antwerpen, waar hij Grafiek volgde in avondonderwijs. Een opleiding die hij evenwel diende te stoppen in 1991 toen hij omwille van zijn beroepsactiviteiten zich verplaatste van de haven van Antwerpen naar Zeebrugge. Wegens tijdsgebrek kwam het er niet meer van deze studie af te werken, maar bleef hij toch artistiek actief met enkele tentoonstellingen in Wenduine, waar hij woonde.

Omdat evenwel de passie voor het artistieke bleef en hij jaren later eindelijk tijd zag een verdere opleiding te volgen, begon hij in 2009 een opleiding Schilderkunst aan de Kunstacademie van Oostende, een opleiding die hij met succes beëindigde.

In zijn werken komt duidelijk zijn voorkeur van het figuratieve samen met een grafische vormgeving naar voor. Zowel het vrouwelijke als de Belgische kust en het gebruik van felle kleuren en kleurcontrasten is wat hem het meeste aanspreekt. Voor de kijker lijken zijn werken soms op klassieke ansichtkaarten, toch heeft  voor hem elk werk een diepere, meestal sociale betekenis die hij haalt uit zijn onmiddellijke omgeving.

De zee speelt zoals iedere kustbewoner een zekere rol voor hem, niet alleen omdat hij nu al enkele decennia aan zee woont, maar ook de familie van zijn echtgenote  hebben allemaal een nauwe band met onze zee.  Zo heeft zijn schoonbroer nog meegevaren als IJsland vaarder op de Amandine, een monument in Oostende voor wat betreft de zeevisserij.

Vernissages :

  • Cultureel centrum Wielingen te Wenduine in 1996 en 1997
  • Maritiem instituut te Oostende 2009
  • Occasionele werken tentoongesteld de laatste jaren in het Fort Napoleon en het schoolschip Mercator.
  • Deelnemer ‘Buren bij Kunstenaars’ editie 2013 en 2014 als lid van de Kraakpanders in Oostende en in 2015 in het ‘Wackerbout’ te Bredene.
  • Volgende exposities zijn :
    • Van 29 april tot 15 mei : deelname kunstroute 2016 te Bredene
    • In het voorjaar 2016 in het gemeentehuis van Bredene.

Contact
Walter Beyens
Zeekoetstraat 30 – 8450 Bredene
Gsm 0479 69 32 61
beyens.walter@skynet.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.