Yves Beaumont

Yves Beaumont (°Oostende, 1970) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent.

In de eerste daaropvolgende jaren behaalde hij een aantal belangrijke selecties en onderscheidingen bij wedstrijden voor beeldende kunst van provinciaal en nationaal belang, en zijn werk werd zodoende vrij vroeg opgemerkt en opgenomen in het beleid van een aantal galeries voor hedendaagse kunst.

Reeds in 1995 kreeg hij een solotentoonstelling in het Oostendse Museum voor Schone Kunsten toegewezen. Daarna werd z'n werk door diverse curatoren meermaals geconcipieerd in een aantal projecten in binnen- en buitenland, en werd het regelmatig individueel getoond door een aantal gekende galeries in Vlaanderen en Nederland.

Werken van Yves Beaumont zijn opgenomen in de collecties van o.m. de Provincie West-Vlaanderen, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst in Oostende, de Belgische Ambassade in Vietnam, het Vlaams Parlement en de Stichting Beeldende Kunst Amsterdam. Z'n schilderijen zijn tevens vertegenwoordigd in diverse niet onbelangrijke privé-verzamelingen in Vlaanderen en het buitenland.

Belangrijke groepstentoonstellingen waarvoor zijn participatie werd gevraagd waren o.m. de expositie "Trapped Reality" in Barcelona (Spanje), dat kaderde binnen het uitwisselingsproject tussen Vlaanderen en Catalonië in 1997, de groepspresentatie met een aantal Belgische kunstenaars in het BASF-Kulturhaus in Schwarzheide/Dresden (Duitsland) in 2001, alsook de door de voormalig Muhka-directeur Florent Bex samengestelde tentoonstelling "Herinnering en Verlangen" in Den Haag in 2002. Tevens werd het werk van Beaumont de afgelopen jaren meerdere malen gepresenteerd op de belangrijke kunstbeurzen (Art Brussels, Art Rotterdam, Art Amsterdam, Art Athene, Art The Hague, ...) door diverse galeries uit binnen- en buitenland. Yves Beaumont kreeg in 2011 nog een grote solotentoonstelling in het Museum van Deinze en de Leiestreek in Deinze (B).

Zijn werk wordt in Vlaanderen voornamelijk vertegenwoordigd door o.m. Galerie Zwart Huis, Knokke en Light Cube Art Gallery in Ronse. Tevens presenteren Kunsthuis LOOF in Jubbega (NL), Galerie Helder in Den Haag (NL) en Studio 1.1 in Londen (VK) regelmatig zijn oeuvre in solo- en groepstentoonstellingen.

Toekomstige tentoonstellingen:

  • 9 april - 29 mei 2016: solotentoonstelling @ Latuvu, Bages-Aude (F)
  • 3 april tot 22 mei 2016: solotentoonstelling @ Galerie Zwart Huis, Knokke (B)

 

Adres

Zwanenlaan 62 , 8400 Oostende
Tel./GSM
0478 97 86 56
yvesbeaumont@telenet.be
Website
www.yvesbeaumont.be
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.