Eddy De Buf

Eddy De Buf werd geboren in 1954 in Oostende. Hij volgde een opleiding aan de academie als etser en reclameschilder en ontwikkelde zich tot het begin van de jaren 90 als schilder.In die tijd werkte hij samen met schilders als Luc Martinsen, Lucien Guinot, in het pand ‘Café de Paris ‘ Daarna betrekt hij een pand dat nu deel uitmaakt van het PMMK in Oostende.

Eind de jaren 80 maakt hij deel uit van de undergroundscène in Antwerpen die zich afspeelt rond en tegen de bouw van het MUKHA, de afbraak van het Zuiderpershuis en Antwerpen Culturele hoofdstad, waar hij deelneemt aan de kunstmanifestatie ‘Black Box’ in het Zuidepershuis en ‘Bunker91’ dit in ondergrondse Nucleaire bunkers waar hij zichzelf begraaft ter ere van de commercie in de kunst.

Tot 1993 neemt hij deel in die commercie (als protest tegen undergroundscène die hij verwijt te dogmatisch te zijn) en vertrekt naar Alhaurin de la Torres waar hij na een ontmoeting met Hildago Delgado en Joaquín Ivars n.a.v hun tentoonstelling in het  Palacio Episcopal te Malaga zich tegen de commercie en de waanzin van het schilderen keert en terugkeert naar België, dit na het verbranden van 28 schilderijen op groot formaat.

Aan de Maas specialiseert hij zich op het vangen van Snoekbaars tot 1996

Terug in Oostende werkt hij momenteel gestaag aan een oeuvre met een eigen visie als individu in en zijn relatie tot de hedendaagse maatschappij, de natuur van het leven, de moderne kunst, de literatuur en de wereld als fenomeen op zich. Deze zet zich af tegen en rond het postmodern individualistische denken van het individu. Voorbeeld daarvan is het werk de ‘voorbijganger’ waarin alle hedendaagse kunstenaars de revue passeren gebaseerd op het gedicht ‘Algebraïsch’ van Paul Snoek.

Abdisstraat 8
9000 Gent
E-mail info@eddydebuf.be

Website www.eddydebuf.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.