Astrid Dewancker

Astrid Dewancker woonde in Oostende van 1973 tot 2013. Ze heeft een diploma A6/A1 secretariaat & moderne talen. Voorheen was ze werkzaam als directiesecretaresse en tandartsassistente.

Ze volgde verschillende cursussen creatief schrijven voor proza, poëzie en toneel, was Laureate literaire creatie academie Ieper 2001 en schrijft proza, toneelteksten (Nederlands) en poëzie (Nederlands, Engels en Frans).

Ze won de eerste prijs Creatief Schrijven voor poëzie op de boekenbeurs in Antwerpen, 2005, publiceerde in het tijdschrift "VERZIN, CONCEPT, WATOU DICHTER BIJ KUNST, WRITE HISTORY, HET BESTE VAN TIEN JAAR MEANDER" (Nederland) en "MEANDER E-MAGAZINE".


Tijdens het internationaal poëziefestival in STRUGA, Macedonië van 19 tot 26 augustus 2008 was ze een van de 12 Vlaamse dichters die hun werk hebben voorgedragen voor een internationaal publiek tijdens de ‘Night without punctuation’. De gedichten van alle Vlaamse dichters die aan dit project hebben meegewerkt zijn verspreid op de cd ‘Letter Lake Verses from Flanders’.

7 maart 2020 vierde ze haar debuutbundel POEZIE: WIE OMKIJKT WORDT GEZIEN met Uitgeverij P.

 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.