Patrick Gyselen

Patrick Gyselen werd op 17 december 1951 geboren in Oostende. Hij liep er college en studeerde daar af in 1969. Daarna behaalde hij de diploma’s van licentiaat in de psychologie (KU Leuven) en van Psychoanalytisch Psychotherapeut (U Gent). Hij werkt als psycholoog voor het CAW Middenkust.


Naast wetenschappelijke bijdragen en recensies (Tijdschrift voor Seksuologie) schreef hij ook een aantal kritische essays voor het Jaarboek Seksualiteit, Relaties en Geboortenregeling en een tweespraak “Altijd iemands dochter. De moeder-dochterrelatie in het werk van Nederlandstalige romanschrijfsters” samen met de Oostendse Doctor in de Nederlandse taal- en letterkunde, Gerti Wouters (VUB Press, 2007).

Tussen 1975en 1990 was hij medewerker en vaste columnist bij de stadskrant 'De Stoeten Ostendenoare'.


Hij begon pas fictieverhalen te schrijven nadat hij bevriend raakte met de Gentse schrijfster Geertrui Daem, wiens stijl grote invloed op hem heeft. Zijn fictiedebuut maakte hij in 2009 met de verhalenbundel “Een zeerover met zeer over” waarin hij fictie en feit, verhaal en essay, humor en drama met elkaar combineert. De zeven verhalen spelen zich alle in Oostende af, in een periode tussen de Belle Epoque en 2008. In essentie handelen ze over angst en verlangen en over de (on-)macht van vrouwen.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.