Paul Stevens

Al vanaf zevenjarige leeftijd stond Paul Stevens op de planken om in “de prins van sint”, een musical ‘avant la lettre’, als troubadour een lied te brengen. Later verzorgde hij in de jeugdbeweging de kampvuren, bracht animatie op massabijeenkomsten, speelde pantomime, volgde in het conservatorium van Brugge enkele jaren toneel en voordracht o.m. bij Gerard Vermeersch en Jules Vanhoutte.


Naast zijn ruime belangstelling voor alle cultuurvormen, ging zijn aandacht ook naar de sociale kant van de maatschappij. Hij was te Brugge actief bij de jeugdraad, het jac en de politiek. Zijn eerste poëziestuk schreef hij in 1978, een tijd waar de ‘bruine’ cafés opgang maakten en waar ‘dichters in wording’, via bierviltjes aan de toog hun donkere en lyrische inspiraties aan elkaar doorgaven.

Ondertussen woont Paul Stevens in Oostende, waar de invloed van de zee een grote invloed op zijn poëzie heeft. Dit is duidelijk te merken in zijn eerste poëziebundel “Verzamelde gedichten in zeeblauw”. Dit bundel werd door zijn levenspartner en kunstschilder Miche Boydens, als verrassing voor zijn verjaardag, samengesteld en geïllustreerd met schilderkunst van haar hand.


Paul Stevens en Miche Boydens hebben elkaar dus ook gevonden op kunstzinnig vlak. Het gebeurt steeds vaker dat de poëzieschrijver zijn inspiratie haalt bij de kunst- en schilderwerken van Miche Boydens . Het fragiele kleurenspel en de mythische sfeer die van haar werk uitgaat, samen met het sociaal - cultureel verleden van de dichter oefenen een sterke kracht uit op zijn poëzie.

Ook een dichter evolueert mee met de tijd, wat duidelijk merkbaar is in zijn poëzie die toegankelijk en natuurgetrouw is voor de lezer.


Jozef II straat 41 bus 11
8400 Oostende
Tel. 059/25.10.15

E-mail stevens.paul1@telenet.be

Website www.kunst-thuis.com

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.