Johan Ferlin

Johan Ferlin werd geboren in Wevelgem op 8 februari 1968 als jongste zoon van een muzikale familie. Al vlug leerde hij trombone spelen aan de muziekacademie van Menen bij wijlen Marc Commeyne (solotrombonist bij de Muziekkapel van de Zeemacht). Na zijn middelbare studies in het College van Menen trok hij naar het Lemmens-instituut te Leuven om zich te vervolmaken in de muziek. Daar behaalde hij de eerste prijzen notenleer, tenortrombone (klas van de heer Fran├žois De Backer), bastrombone (klas van de heer Michel Tilkin) en kamermuziek, en het hoger diploma tenortrombone. Daarbij haalde hij ook het pedagogisch diploma koper en kamermuziek.

Later ging hij opnieuw studeren om het diploma “Meester in de muziek” optie hafabra-directie te behalen. Daarvoor volgde hij les bij Jan Van der Roost en Edmond Saveniers. Hij volgde ook enkele stages bij de Amerikaanse dirigent Gary Hill.

Als lesgever koper is hij verbonden aan het Conservatorium van Brugge en Oostende en de Muziekacademie van Blankenberge. Hij gaf ook les in de Kunsthumaniora van Hasselt waar hij aankomende professionele koperblazers opleidde.

Als freelance muzikant speelde hij regelmatig mee met gerenomeerde orkesten als: De Koninklijke Muntschouwburg Brussel, De Vlaamse Opera, I Fiamminghi, Beethovenacademie, VRO -orkest.
Momenteel speelt hij bij het orkest Il Novecento te Antwerpen dat onder andere “the Night of the Proms” opluistert. Daarnaast is hij dirigent van de Koninklijke Stadsharmonie Oostende en de Koninklijke Harmonie De Woudfanfaren uit Houthulst.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.