Luca del Monte

Luca Del Monte werd geboren in Kortrijk in 1944. Hij studeerde toegepaste kunsten aan de "Academie voor Teken- en Schilderkunst" in Kortrijk.  In 1995 decoreerde hij het O.L.V.Altaar in het Duinenkerkje (Oostende) met 4000 schelpen. Hij ontwierp een schelpen-glitterbril voor Dame Edna (Barry Humphries).

In 2001 won hij de eerste prijs van de wedstrijd "De schelp in de kunst", Oostende.
Hij stelde onder andere tentoon in Gallerij DIELEMAN in Grand-Leez, in het "Salon International des artistes Contomporains" in Saint-Tropez (FR), in de Magritte-zaal in het casino van Knokke, in Beaulieu-sur-Mer (FR) en in het provinciehuis Boeverbos in Brugge.

Zijn atelier en beelden werden in 2004 gebruikt voor de film "Confituur" van Lieven Debrauwer.

Kunstcriticus Hugo Brutin schreef het volgende: "Zijn schelpengodinnen zijn het verrassende eindpunt van een geïnspireerd bezetten, bekleden, omtoveren. De schelpen zijn nauwelijks het beeld van wat ze aanvankelijk waren, zij schitteren in de glans van hun gezellen, hun vorm voedt zich aan die van andere schelpen, hun herhaling is als het ware een obsederend motief dat een nieuwe werkelijkheid doet ontstaan. Uit wat verloren was, vergeten en langzaam stierf heeft Luca Del Monte etherische wezens gemaakt die zich tooien met sieraden der natuur. Hij ordent met de blik van wie beter ziet en met de behoedzame hand van een dichter, een schepper van ritmiek en onverwachte schoonheid!"

Luikstraat 8+10
8400 Oostende
Tel. 0486/91.64.34

E-mail lucadelmonte@telenet.be

Websiteusers.telenet.be/lucadelmonte

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.