Huguette Hamers


Huguette Hamers studeerde regentaat Plastische Kunsten in Brugge bij Dan Van Severen en Luc Claus. Ze volgde cursussen tekenen en aquarel in Oostende en Brugge, schilderen en grafiek aan de Stedelijke Academie Oostende bij Marc Oorlynck, Dirk Michiels en Kathleen Vanhoutte en stages grafiek in Oostende, Luik en Wégimont o.l.v. Dacos en Nico Lannoo. Ze werkt samen met "La nouvelle poupée d'encre",  een groep grafische kunstenaars verbonden aan de Academie van Schone Kunsten te Luik o.l.v. Dacos.  Met deze groep ging ze op stage in de grafische ateliers van Trois-Rivières in Canada.

Het grafisch werk kenmerkt zich vooral door zijn (bewuste) eenvoud. De vormen worden herleid tot hun essentie. Het spel tussen lijn en vlak, tussen kleur en niet-kleur wordt benadrukt om een nieuwe dimensie te geven aan wat aanvankelijk een figuratief gegeven was. Het kenmerkende van de grafiek, het multipliceerbare, wordt niet verborgen gehouden maar benadrukt door het hergebruiken van hetzelfde thema (en/of dezelfde platen) in een andere context en ze af te drukken in kleine oplagen.  Hierdoor ontstaan series, waarvan elk werk afzonderlijk het product is van de meditatie over het geheel.

Kerkgoedstraat 6
8400 Oostende
Tel. 059/70.01.96

E-mail h.hugje@telenet.be

Website users.telenet.be/huguette.hamers (hamers)

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.