Jacques van der Zee

‘La Mal Bouffe’ is een reeks haarscherpe, bijna fotografische tekeningen rond de fascinatie van Jacques van der Zee (alias ‘Vedeze’, °1952) voor ‘staand eten’. De kunstenaar bestudeert dagjestoeristen die de viskraampjes op de Oostendse visserskaai bezoeken. Hun kledij, gedragspatroon en (vr)eetgewoontes zijn typerend. Vedezes dagelijkse studie is uitgegroeid tot een beeldende studie van de medemens en brengt de huidige wegwerpmaatschappij in beeld. Zijn minutieuze tekentechniek in contrast met de soms marginale maar realistische taferelen verleent zijn werk een aantrekkingskracht die haar sterkte put uit de combinatie van decadentie en verfijning.

Jacques van der Zee is deelnemer aan de tentoonstelling 'Aan zee kan het waaien II' in de Venetiaanse Gaanderijen van 19 oktober 2013 tot 04 januari 2014. ‘Aan zee kan het waaien II’ is de 2de editie van een tentoonstellingenreeks voor beloftevolle beeldende kunstenaars met een jong oeuvre die een link met Oostende hebben.

E-mail vedeze@me.com

Website www.vedeze.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.