Lut Neetesonne

Als kind is al duidelijk dat Lut Neetesonne aanleg heeft voor schilderen.  Ze wordt daarvoor bekroond met verschillende internationale prijzen.

Toch duurt het nog tot het jaar 2000, wanneer ze in Oostende komt wonen, dat zij zich volledig toelegt op tekenen en vooral schilderen.

Tijdens haar opleiding aan de stedelijke kunstacademie Oostende en onder impuls van haar schilderleraar Peter Lagast, ontwikkelt zij een eigen stijl.

Zij werkt steeds met olieverf op een linnen doek waarbij zij een groot formaat, afhankelijk van het onderwerp, zeker niet schuwt. Haar figuratieve, realistische stijl kan je bijna fotografisch noemen.  Het feit dat zij haar verf zeer mager aanbrengt speelt daar ook een grote rol in.

Het kleurgebruik (vuil blauw, bruintinten, dieprood, ...) kan je 'religieus'noemen, je ziet dat ze de oude Vlaamse meesters goed bestudeerd heeft.

Haar onderwerpen zien er op het eerste zicht 'gewoon' uit maar bij nader toezicht roepen ze vooral vragen op en ze laat het aan de toeschouwer zelf over om die te beantwoorden.

Aanvankelijk baseert ze zich op bestaande foto's die door haar worden bewerkt.  In haar recent werk gebruikt zij modellen die in 'haar wereld' worden geplaatst.
Lut Neetesonne woont in Oostende en werkt in haar atelier in Mariakerke.
E-mail

E-mail lut.neetesonne@telenet.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.