Bavo Defurne

Bavo Defurne werd geboren in 1971 en groeide op in Oostende. Hij volgde Script Development aan het Maurits Binger Instituut te Amsterdam en Film en Videorealisatie aan het Sint Lukas Instituut in Brussel. Hij was werkzaam als decorateur voor verschillende films, zoals "The Baby of Macon" van Peter Greenaway en was regieassistent voor experimenteel werk van Matthias Müller. Bavo is als producent actief binnen Laika films in Brussel en bereidt momenteel zijn eerste langspeelfilm voor.

Zijn korte filmwerk verscheen in 2002 op dvd. Wereldwijd werden er al meer dan 10 000 exemplaren van verkocht. Bavo Defurnes werk werd meermaals geselecteerd en bekroond op festivals. Zijn kortfilms “Saint”, “Particularly now, in Spring”, “Matroos” en “Kampvuur” werden aangekocht door het British Film Institute. De films zijn uitgesproken visueel. De stilte, het lichaam en de natuur spelen een prominente rol in het unieke universum van zijn narratieve en tegelijk grensverleggende films.

Bavo Defurne is deelnemer aan de tentoonstelling 'Aan zee kan het waaien II' in de Venetiaanse Gaanderijen van 19 oktober 2013 tot 04 januari 2014. ‘Aan zee kan het waaien II’ is de 2de editie van een tentoonstellingenreeks voor beloftevolle beeldende kunstenaars met een jong oeuvre die een link met Oostende hebben.

E-mail office@laikafilms.com

Website www.bavo.org

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.