Valery Konevin

Valery Konevin werd in 1952 geboren in St.Petersburg. Na het beëindigen van zijn ingenieurstudies stapte hij volledig over naar de schilderkunst. Hij studeerde aan het Muchin Instituut voor Kunst in zijn geboortestad.

Na de Perestroika kan hij tentoonstellingen houden van zijn niet-conformistisch werk zowel in St-Petersburg, Sverdlovsk als in Moskou.  In 1990 verlaat hij zijn geboorteland voor Israël waar hij zich definitief vestigt en er lid wordt van de vereniging van Israëlische schilders en beeldhouwers.  Hij stelt tentoon in Israël waar hij zich definitief vestigt en er lid wordt van de vereniging van Israëlische schilders en beeldhouwers.  Hij stelt tentoon in Israël, Engeland, Duitsland, Rusland, Panama, de V.S.,...  Zijn schilderkunst en tekeningen vindt men zowel in permanente tentoonstellingen in verschillende musea over de wereld (zoals het  Metropolitan Museum in New-York en het Russian Museum in St. Petersburg) als in private collecties.

Zijn creativiteit overkoepelt evenzeer de figuratieve als de abstracte gedachtegang, met in de tekeningen een fijne omlijning en in de schilderijen verrassende vormen gedragen door een fijn kleurenpalet.  Hij kreeg een award voor z'n foto's op de "Nikon International Photocontest" in 1998 in Japan.

De Rudderstraat 68
8400 Oostende
Tel. 059/80.59.90

GSM 2499/43 37 31

Fax 059/80.59.90

E-mail valery.konevin@telenet.be

Website www.konevin.com

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.