Suzanne De Troyer

Suzanne De Troyer (°1946 Oostende, België) leeft en werkt in Oostende.

Suzanne De Troyer volgde Beeldende Kunst-Keramiek, 5 jaar Hogere Graad en 3 jaar Specialisatiegraad aan de Kunstacademie te Oostende, ze studeerde af in 2003 met grootste onderscheiding. Talrijke binnen-en buitenlandse workshops en masterclasses waren en zijn nog steeds haar deel. Masterclasses volgde ze bij David Roberts (Engeland), Karin Heeman, Dorothé Vrijdag (Nederland), Mieke Everaert, Anima Roos,Tjok Dessauvage, Tine Deweerdt, e.a(België), Gustavo Perez, in het Centre de Céramique International (France), University of Art-Lu Quanming (Shanghai), Center of Design and Contemporary ceramic (Jingdezhen – China).

Sinds 2003 is haar eigen atelier haar voornaamste habitat. Daar ontstaat werk met periodiek totaal van elkaar verschillende thema's en technieken.

*Het Architecturaal Opbouwwerk is een hommage aan de moderne architectuur en toont de affiniteit met rechtlijnigheid en evenwijdigheid. Minimale, zuivere, krachtige, strakke belijning primeert in de uitvergrote details van gebouwen, fabrieken, bruggen, stations... met een voorkeur voor het Interbellum, alsook voor de na-oorlogse en hedendaagse architecten. De gebruikte coïlingtechniek is een tactiel beleven van de materie, een magisch groeien van een idee tot een uiteindelijk gestolde beweging.

*Thema Gelijkvormigheid in de Architectuur
Een aantal eenvormige bouwstenen: appartementsblokken, volumes in uitgepuurde vormen worden doorbroken door speelse dwarsbalkjes. Zij geven aan de identieke blokken een eigen identiteit. Dit gebeurt door op witgeglazuurde inzetstukjes rechtstreeks decoratieve beeldtaal aan te brengen met opglazuur ofwel met keramische transfers.

*Interpretaties van bijzondere gebouwen
In de bibliotheek van Kopenhagen, de Villa Savoye van Le Corbusier in Poissy, het Chillidapaviljoen in San Sebastian… worden kleivreemde materialen zoals hout, glas, lood en zink aangewend.

*Keramische kussens
De bolle ronde vormen krijgen een sobere belijning. Voor het decoreren vd kleihuid wordt inspiratie gezocht in de Op-Art . Rooktekeningen, raku en naked-raku, creëren tussen zwart en wit een subtiel spel van licht & donker. Kussens staan symbool voor zachtheid, warmte, geborgenheid en hebben een hoog knuffelgehalte. De kussens in aardewerk en porselein zijn echter hard en niet utiel, wel broos en breekbaar!

Elisabethlaan 232
8400 Oostende
T 059/70.81.35
GSM 0474/01.18.80
F 0474/01.18.80
E suz.detroyer@skynet.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.