Miche Boydens

Diep onder de indruk van de ontwerpen en het beeldhouwwerk van haar oom Gerard Holmens , door stimulans van zijn vele aanmoedigingen, werd de gevoelige kunstprikkel bij Miche Boydens reeds heel vroeg in haar jeugd geraakt. De kleurentintelingen kregen vorm, toen zij gestimuleerd werd om de lerarenopleiding “Plastische Kunsten” te Brussel te volgen. Haar loopbaan in het onderwijs, werd later verrijkt, door het volgen van de vijfjarige opleiding ‘beeldende therapie’ te Zeist (NL).


Hierop volgden vele jaren van praktijk en ontwikkeling. Met tal van boeiende uitgangspunten als haar onderwijs-loopbaan , de honderden cursisten, die zij tientallen zomers in het Zuidfranse Ardéche mocht ontmoeten , met haar gevarieerde schildercursussen. Alsook de diepgang die zij mocht ondervinden in haar therapeutisch werk met vele patiënten .

Deze jaren waren van grote waarde en inspireerden haar , zij lieten de ‘ mens ‘ in al zijn facetten van het leven verschijnen op haar schilderdoeken. Verder bekwaamde zij zich in haar eigen sluiertechniek, dat met pigment en water tot stand komt.

Haar schilderijen zijn doortrokken van beweging en ritme, waarin kleuren nog ademen. Haar grootste fascinatie is de eenvoud van water, als enige bouwstof van alle natuurelementen, met licht en natuurpigmenten aquarelleert zij als het ware de gestalten met waterdruppels, licht en kleuren. Haar kleurenpalet spreekt een eigen taal, als gevoelsstemmingen, waarin kleuren elkaar ontmoeten en zich weleens gedragen als in een sociaal gezelschap.

Ook als juwelenontwerpster leeft Miche Boydens zich uit. Creatie en transformatie van papier is haar doel; een zoektocht naar een origineel en uniek kunstjuweel is het resultaat. Miche Boydens leeft samen met haar levensgezel en dichter Paul Stevens, in het historisch hart van Oostende, waar de 15de en de 21ste eeuw zich met elkaar verenigen. Bij hen thuis kan je genieten en je afstemmen op een “kleuren – poëzie – bestemming”

Beiden inspireren zich aan elkaar, al is dat geen must, toch is er een symbiose, die zij samen tot stand brengen. Het “woord” in het eigen werk van Paul Stevens is de verstilde kunst in zijn poëzie. De schilderwerken en gedichten zijn een wederzijdse inspiratiebron in beeld – woord – vorm – kleur – ritme en beweging, we vinden ze bij hen beiden terug in één artistieke weergave.

De werken van Miche Boydens bevinden zich verspreid in privébezit, in België, Nederland en de USA.

Adres

Jozef II straat 41 bus 11 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059 25 10 15
miche.boydens@telenet.be
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.