Jean Mil

Jean Mil werkte mee aan diverse fototijdschriften, fotoboeken en audiovisuele realisaties.

Zijn fotografisch en filmisch werk werd geselecteerd voor verscheidene tentoonstellingen en festivals, waar hij ook prijzen in de wacht sleepte en (inter)nationale erkenning kreeg.

Zijn fotografie van duinlandschappen, van Wissant tot voorbij Cadzand, openbaren hoe fantastisch de duinen zijn. Een filmreportage over de race ‘Grand Prix’ is werkelijk verrassend en ongezien. Uitzonderlijk zijn de kunstfilms ‘Luc Peires Environment’ (muziek Yagodic Davorin) en ‘Stereognosis’ (sculptuur Jacky De Maeyer, muziek François Glorieux). Beide films hebben met kunst te maken, maar dan op een andere wijze dan veel films over kunst.

De educatieve film ‘Simple Effects fot Cinema’ kende een wereldwijd succes. De Zwitserse krant ‘Le Monde Diplomatique’ schreef: ‘ …ce film qui explique avec une remarquable adresse pédagogique comment le cinéma est illusion et jeu manuel…’

‘Essentieel in het gehele fotografisch en filmisch œuvre van Jean Mil is het zien, het openbaren van wat ‘verborgen’ blijkt te zijn.’ (H. Brutin)

www.artmoviecreation.be/podium_JeanMil.htm

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.