Chris Wuytack

Chris Wuytack maakt origineel, uitgepuurd werk. Ze toont een fragment van haar innerlijke beleving. Associaties in taal en vorm verwerkt ze met humor, intuïtie, symbolen en verbeelding, vaak getriggerd door de actualiteit. Belangrijk is de waarneming, met open ogen en oren en hart, en de na-gedachten over de confrontatie met zichzelf in de natuur, in de omgang met andere mensen, in de toestanden van de buitenwereld.

Zij heeft het academisme achter zich gelaten, alsook de opmerkelijke reeksen moederportretten. En ze zet, als ware het voor ’t eerst, het potlood op papier, beheerst, of ook in een automatische schriftuur; een daad waarover ze zich verwondert, een daad waarover ook de toeschouwer zich verwondert, zelfs ergert. Op sommige tekeningen staan ook letters, woorden, zinsneden, krabbels die op woorden gelijken, teksten waaruit de regels van de spraakkunst evengoed verdwenen zijn, maar die als muziek in de oren klinken.

Ze produceert daarnaast animatiefilmpjes die economisch totaal onnuttig zijn.

In de tekenfilmpjes transformeren alledaagse dingen in nonsensicale loopjes. Maar misschien ontlokken ze de kijker een glimlach. Dat is al mooi genoeg.

STUDIES:

Chris Wuytack studeerdeaf aan de Hogeschool Gent, in 1977 als vertaler-tolk, en in 1995 als meester inde beeldende kunsten (KASK, afdeling vrije grafiek). Ze volgde ook les in deacademies van Eeklo, Hamme, Elsene, Wolverhampton (UK) en Oostende, initiatieanimatie bij WAF Gent, en lay-out/vormgeving in HIGRO Gent. Vanaf 2021 maakt ze weer animatiefilmpjes, in de academie van Gent.

RECENTE TENTOONSTELLINGEN:

  • 2.9/18.9.2022.Oostende, Anglicaanse kerk. Met Elsje Janssen.
  • 24.6/7.8.2022: expo Viraal: foto's en filmpjes in De Grote Post Oostende.

  • 17.6.2022: animatiefilmpjes in Dok Noord Gent. 17-21u.
  • 2022. Vol van Vezels: in de Oude Pastorie in Nieuwenrode, collages en textiel, met Elsje Janssen.
  • 2021. Licht-in-Zicht: in de Romaanse kerk van Ettelgem, collages en porselein, met Mie Ghesquiere.

  • 2017-2018. Trillen-thrilling: 2 expo's rond natuur en stilte, met Teresa De Smet, Marleen De Vos, Danie Staut: 2017 in abdij Roosenberg Waasmunster. 2018 in Campo Santo, Gent.

  • 2018. Ninove: raamtentoonstelling van aquarellen en animatiefilmpjes bij Achter Glas, Burchtstraat.

  • 2018. Ettelgem Romaansekerk: groepsexpo "Aan tafel". 16-24 juni.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.