Christiane Aerts

Christiane Aerts woont en werkt in Leuven en verblijft regelmatig in Oostende. Schilderen is haar passie. Aan de Stedelijke Academie te Leuven heeft zij via diverse oprdachten en schildertechnieken verschillende aspecten leren kennen die nodig zijn om tot een schilderij te komen. Zo heeft zij een persoonlijke beeldtaal ontwikkeld.

Deze wordt nog verfijnd in het vak overschrijdend atelier dat zij momenteel volgt in de academie te Leuven. In 2013 heeft zij deelgenomen aan het M-Atelier, een initiatief van M -­- Museum Leuven. Deze “werk-­-en denkplaats” heeft haar artistieke creatie verder gestimuleerd.

De inspiratie voor haar werken haalt zij uit zelfgenomen foto’s van banale situaties, media of foto’s uit het verleden die de herinnering prikkelen. Verveling, verlatenheid, eenzaamheid zijn vaak terugkerende onderwerpen. De talrijke verblijven in Oostende voelen aan als een “thuiskomen” en zijn tevens een belangrijke inspiratiebron voor haar werken. De levendige stad, de haven, het ritme van de zee en de steeds terugkerende rust wekken een emotie op.

Dit brengt Christiane in beeld door middel van een miniem kleurgebruik, monochrome kleurnuances, zorgvuldig uitgekozen penseelstreken. De beeldtaal heeft een open en verstild karakter: de emotie wordt opgewekt zonder sentimentele geladenheid, niets wordt opgedrongen, de toeschouwer heeft de mogelijkheid om zelf een betekenis te geven vanuit de persoonlijke ervaringen.

Nominaties:

  • Belfius Art 2013: geslecteerd voor de nationale selectie te Brussel.
  • Canvascollectie 2012: twee weerhouden werken in de preselectie Oostende.

Tentoonstellingen:

  • groepstentoonstelling van geselecteerde werken
  • “OOGST” SLAC, september 2013
  • groepstentoonstelling in het hofdkantoor van Belfius te Brussel, april tot eind juli 2013
  • tentoonstelling “M-­-Atelier toont’ maart 2013
  • groepstentoonstelling in het RHOK te St. Pieters Woluwe, februari-­-maart 2013
  • groepstentoonstellingen in SLAC einde academiejaren 2006-­-2014
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.