Clothilde Arthur

Clothilde Arthur, beeldend kunstenaar, woont en werk in Oostende en Saint-Antoine-Curnond in de Dordogne.

In haar werk reflecteert zij op de realiteit en de artistieke verwerking van die realiteit. Er zitten beelden in van gedachten, emoties en gevoelens. Zij vertrekt van digitale tekeningen gemaakt in Photoshop en combineert die met schrifturen en uittreksels uit haar dagboeken. Tekenen vindt zij de meest directe en tegelijk de meest rustgevende kunstvorm. Voor haar is tekenen een existentiële motor. Belangrijk bij het werken is voor haar het bereiken van een meditatieve staat. Haar werk wil de uitdrukking zijn van die spirituele zoektocht. Aan de vraag naar de betekenis van het werk, heeft zij een hekel. Naar kunst moet je kijken om de de gedachten, emoties en gevoelens van de kunstenaar te erkennen en te herkennen.

Het werk van Clothilde Arthur is gebaseerd op digitale tekeningen die worden afgedrukt in vierkleur en vervolgens verrijkt met alle mogelijke artistieke technieken. De kunstenaar gebruikt onder meer houtskool, aquarel, plakkaatverf, metaal hout, collage en textiel om de digitale basis drie dimensies aan te meten.

Tentoonstellingen

1967-1970 Schilderkunst Sint-Lukas Brussel
1970-2009 individuele en groepstentoonstellingen
1975 Vermelding 'Lijn, kleur en volume' Gemeentekrediet
1977 Prijs Stad Dendermonde
1980 Selectie Nationale wedstrijd Beeldende Kunsten, Stad Charleroi
1983-1992 lerares Kon. Academie Dendermonde
2013 Internationale groepstentoonstelling Chateau Montbron (Fr.)
2013 individuele tentoonstelling Atelier Contempora Ribérac (Fr.)
2014 Groepstentoonstelling met Ferdinand Bokma en Cyril Lagorce Vanxains (Fr.)
2014 Deelname aan Ballade en terre d'artists en Dordogne.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.