Dirk Lamote

Dirk Lamote werd geboren in Oostende in 1959. Hij volgde beeldhouwen aan de kunstacademie in Oostende. Hij exposeerde onder andere in Oostende, Duinkerke, Torhout, Blankenberge, Gent, Ichtegem, Watou, Merendree, Eernegem, Heverlee, Nieuwpoort, De Panne, Poperinge, Middelkerke, Harelbeke, Bredene, Diksmuide en Mol.

"Dirk Lamote is gevat en spiritueel in zijn titels en origineel in de opbouw van zijn sculpturen die telkens bestaan uit een stenen vorm waarin gekerfd en gesneden werd en waarin het gepolijste de tegenhanger is van de ruwe huid , de blessure , de afgebroken open wonde , het non finito. ‘steen en balk om aan te raken’ ‘steen om verwonderde naar te kijken ‘zijn enkele van zijn titels .zij verraden een intense dialoog tussen de kunstenaar en zijn materiaal.
Hij voegt vormen aan elkaar , hij vouwt ze open , breekt ze uiteen en bekleed ze met kalk of met eindjes touw .Zo ontstaan spanningen , beleeft de oorspronkelijke vorm een gedaanteverwisseling en wordt het harde van de donkere materie opgevangen door het meer lumineuze van de bijkomende elementen.Het geometrische domineert , bijwijlen ontstaat een architecturale sfeer , een enkele keer groeit een golvende beweging .Wij hebben het gevoel dat de kunstenaar op een domein waar zo vaak geëxperimenteerd werd en gezocht naar een vormentaal  toch een eigen dimensie en taal heeft weten te ontwikkelen." Hugo Brutin

Kruidenstraat 10
8400 Oostende
Tel. 059/50.86.34
GSM: 0478 25 39 98
E-mail contact@dirklamote.be
Website: www.dirklamote.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.